Chris Drury skončil s hokejom. Po dvanástich rokoch v NHL

Chris Drury
Chris Drury (Autor: TASR)
TASR|20. aug 2011 o 11:25

Útočník, známy svojou všestrannou hrou i vodcovskými schopnosťami, vyhral Stanleyho pohár a získal aj olympijské striebro.

NEW YORK. Americký hokejista Chris Drury ukončil profesionálnu kariéru po dvanástich sezónach v zámorskej NHL. Útočník, ktorý sa stal známym svojou všestrannou hrou i vodcovskými schopnosťami, vyhral raz Stanleyho pohár.

Drury opúšťa kolotoč NHL iba jeden deň pred 35. narodeninami, oznámenie prišlo po tom, ako sa jeho bývalý zamestnávateľ New York Rangers vykúpil spod kontraktu po štyroch nepresvedčivých sezónach.

Centra si vybral v roku 1994 už neexistujúci Quebec Nordiques v treťom kole vstupného draftu. Od toho času odohral v najkvalitnejšej lige sveta 892 zápasov, v ktorých zaznamenal 255 gólov a 360 asistencií, keď nastupoval okrem Rangers a Nordiques aj v dresoch Colorada, Calgary a Buffala.

Stanleyho pohár získal ako hráč Colorada, s americkou reprezentáciou si pripísal dvakrát olympijské striebro. Z individuálnych ocenení má vo vitríne Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika z roku 1999.

Informovala agentúra Reuters.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chris Drury skončil s hokejom. Po dvanástich rokoch v NHL