Chlapci z Trstenej spokojní s pobytom v Akadémii P. Nedvěda

SITA|10. júl 2007 o 20:43

BRATISLAVA 10. júla (SITA) - Víťazi slovenskej časti a finalisti v celkovej bilancii 3. ročníka Coca-Cola Školského pohára, najväčšieho školského futbalového turnaja, určeného pre žiakov vo veku od 12 ...

BRATISLAVA 10. júla (SITA) - Víťazi slovenskej časti a finalisti v celkovej bilancii 3. ročníka Coca-Cola Školského pohára, najväčšieho školského futbalového turnaja, určeného pre žiakov vo veku od 12 do 16 rokov (druhý stupeň základných škôl a 1. až 4. trieda viacročných gymnázií), futbalisti z Gymnázia Martina Hattalu v Trstenej sa za svoje výborné výsledky dočkali odmeny v podobe pobytu vo futbalovej akadémii Pavla Nedvěda v Skalnej pri Karlových Varoch. Hráči v tomto kempe bývalého vynikajúceho českého reprezentanta a súčasného hráča Juventusu Turín absolvovali unikátny futbalový program, ktorý spočíval v spoznávaní iných tréningových metód a "učení" sa práci v tíme. Mladí trstenskí futbalisti mali možnosť trikrát denne trénovať, z toho dva razy na trávnatom ihrisku a večer v krytej hale. Výuka obsahovala aj jazykovú prípravu - základy futbalovej terminológie v anglickom a nemeckom jazyku. "Vysoko oceňujem projekt Coca-Cola Školský pohár, ktorý pomáha rozvíjať a podporovať mladý futbal v mnohých krajinách. Zároveň je príležitosťou pre mladých športovcov ukázať, čo vedia. Zo strany trénerov prináša možnosť hľadať a vychovávať mladé talenty. Som rád, že aj touto formou, teda účasťou najlepších chlapcov - futbalistov zo Slovenska v našej futbalovej akadémii môžem projekt podporiť. Verím, že počas realizácie jednotlivých ročníkov Coca-Cola Školského pohára sa nájdu talenty, ktoré sa v budúcnosti stanú špičkovými futbalovými reprezentantmi," bývalý český futbalový reprezentant Petr Vlček, ktorý bol odborným garantom priebehu kempu. "Chlapci sa na pobyt v Skalnej už veľmi tešili, účasť si poctivo vybojovali spomedzi takmer 600 tímov z celého Slovenska," uviedol tréner družstva Gymnázia M. Hattalu v Trstenej Jaroslav Gabarík a dodal: "Pobyt znamená pre nich veľký prínos. Chlapci si môžu na vlastnej koži vyskúšať trojfázový celodenný tréning a profesionálnu futbalovú prípravu so špičkovými trénermi."

Svoj názor pridal aj generálny riaditeľ Coca-Cola Česká a Slovenská republika Jozef Karásek: "Som rád, že chlapci z Trstenej sa vďaka svojmu víťazstvu v slovenskej časti Coca-Cola Školského pohára mohli priučiť niečomu novému vo futbalovom umení. Podla mienky trénerov sa takáto intenzívna príprava odrazí v nasledujúcich mesiacoch. Našou snahou je podporovať rozvoj športu, ako aj nádejné športové talenty."


Nachádzate sa tu:
Domov