Chelsea sa proti verdiktu FIFA odvolá

SITA|8. sep 2009 o 19:07

Generálny riaditeľ anglického futbalového klubu FC Chelsea Peter Kenyon v utorok vyhlásil, že mnohé kluby sú šokované príkazom Medzinárodnej futbalovej federácie.

ŽENEVA. Generálny riaditeľ anglického futbalového klubu FC Chelsea Peter Kenyon v utorok vyhlásil, že mnohé kluby sú šokované príkazom Medzinárodnej futbalovej federácie, ktorá zakázala Londýnčanom uskutočniť prestupy hráčov do januára roku 2011.

Podnet proti FC Chelsea podal na FIFA ešte minulý týždeň francúzsky klub RC Lens, odkiaľ v roku 2007 Francúz Gaël Kakuta zamieril údajne v rozpore s prestupovými pravidlami na Britské ostrovy, a že ho na to naviedol práve anglický klub.

Kenyon na stretnutí Európskej asociácie klubov (ECA) za účasti zástupcov vyše stovky klubov informoval, že Kakutu prekvapilo posúdenie jeho konania v roku 2007 ako porušenie zmluvy.

"Je to veľký šok pre všetkých. Gael je veľmi dobrý mladý hráč a profesionál. Chce napredovať vo svojej kariére, a teraz dostal štvormesačný dištanc," sťažoval sa Kenyon. Chelsea sa proti rozhodnutiu FIFA odvolá a uvažuje, že celý prípad posunie na Športový arbitrážny súd (CAS).

Generálny sekretár Európskej futbalovej únie (UEFA) David Taylor vyhlásil, že Chelsea by nemala byť prekvapená verdiktom FIFA.

"Je to priamy smer, ktorým ideme. Všetky strany súhlasili so zákazom prestupu neplnoletých hráčov. Momentálne sa snažíme nájsť prostriedky a spôsoby, ako kontrolovať dôsledné dodržiavanie zákazu," nechal sa počuť Taylor.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Chelsea sa proti verdiktu FIFA odvolá