Chelsea nezvládla odvetu pohára, Hazard kopol do podávača lôpt

(Autor: SITA/AP)
Sportnet|23. jan 2013 o 23:00

Anglicko sa teší z najneočakávanejších finalistov v pohárovej súťaži za posledné roky. Swansea vo Wembley narazí na štvrtoligový Bradford City.

LONDÝN. Sto rokov potreboval waleský klub zo Swansea, kým sa prepracoval do svojho prvého veľkého finále v histórii.

Keď sa vytúženého momentu v stredu večer v semifinále Ligového pohára proti Chelsea konečne dočkal, zatienil ho hlúpy incident zo 79. minúty.

Chelsea v tom čase potrebovala skórovať dvakrát, aby zmazala manko z prvého zápasu a poslala duel aspoň do predĺženia.

Jej hviezdy záložník Eden Hazard nepriaznivý vývoj ťažko znášal a keď mu podávač lôpt odmietol odovzdať loptu, stratil trpezlivosť a pustil sa s ním do potýčky.

Keď sa mladík ocitol na zemi, Hazard sa snažil loptu spod jeho tela dostať a zrejme ho zasiahol kopačkou. Rozhodca futbalistu okamžite vylúčil.

„Videl som, ako ho kopol do rebra,“ povedal pre televíziu Sky Sports domáci obranca Ashley Williams. „To sa mladému chlapcovi nerobí.“ ((a))

Na vine sú obaja

Najmä bezprostredne po incidente mali obe strany na nejednoznačnú udalosť odlišný názor. „Čo sa už futbal úplne zbláznil? Hazarda vylúčili za to, že kopol loptu pod podávačom, ktorý sa ju nesnažil vrátiť, ale prikryť,“ opísal londýnsky klub situáciu na Twitteri, ale neskôr sa za (pri)rýchlu reakciu ospravedlnil.

Britské médiá neskôr uviedli, že účet na Twitteri má podľa všetkého aj samotný podávač, Charlie Morgan.

Tam ešte pred zápasom naznačil, že sa pokúsi hráčov súpera vyprovokovať. Na konci dňa mal vyše 25-tisíc followerov.

„Podávač mu mal loptu nechať, ale Hazard ho najprv sotil a potom kopol. Keď hráč prehráva, občas to na ihrisku preženie,“ snažil sa manažér domácich Michael Laudrup nájsť pochopenie, „ale sú veci, ktoré robiť nemôže.“

„Hazard je skvelý hráč. Až uvidí záznam, myslím, že to bude ľutovať,“ citovala ho stránka BBC.

Presne tak sa stalo. „Myslím, že som zasiahol loptu a nie chlapca. Ospravedlňujem sa,“ povedal hráč pre Chelsea TV. Chlapca neskôr pozvali do šatne, kde si s Hazardom podali ruky.

„Môžeme to analyzovať aj polhodinu, ale vieme, že na vine sú obaja,“ uviedol zasa Rafa Benitéz, manažér Chelsea, ktorý s Belgičanom do ďalšieho zápasu nemôže počítať.

hazardkick.gif

Neúspešný január

Po Hazardovom vylúčení bolo prakticky po semifinále, ale ani pred ním Chelsea veľa šancí na vyrovnanie nemala.

„Bolo pozoruhodné, ako konzervatívne hral Benitézov tím, hoci doháňal dvojgólové manko z prvého zápasu,“napísal denník Guardian.

Prvá strela na bránku sa Londýnčanom podarila až v 73. minúte, ale napriek tomu sa španielsky tréner pokúsil o prvú zmenu v ofenzíve až o osem minút neskôr: už v oslabení poslal na ihrisko Fernanda Torresa, ktorému ešte o piatej hodine poobede povedal, že jeho miesto v základe dostane Senegalčan Demba Ba.

Pre Benitéza je vypadnutie ďalším nepríjemným januárovým výsledkom po domácich zakopnutiach v lige s Queens Park Rangers a Southamptonom.

Vo finále by bol jeho tím jasným favoritom, ale takto sa Anglicko teší z najneočakávanejších finalistov za posledné roky.

Swansea totiž vo Wembley narazí na štvrtoligový Bradford City, ktorý ešte v utorok prešiel cez Aston Villu.

Anglický Ligový pohár - semifinále, 2. zápas

Swansea - Chelsea 0:0, prvý zápas 2:0, postúpila Swansea

Červená karta: 80. Hazard.

Swansea: Tremmel, Rangel, Chico, Williams, Davies, Britton, de Guzman, Ki, Hernandez, Michu, Routledge (65. Dyer).

Chelsea: Čech, Azpilicueta, Cahill, Ivanovič (68. Luiz), Cole (86. Bertrand), Ramires, Oscar (81. Torres), Lampard, Hazard, Ba, Mata.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Chelsea nezvládla odvetu pohára, Hazard kopol do podávača lôpt