Chelsea pokračuje v sérii bez prehry. Zdolala francúzskeho majstra

Radosť futbalistov FC Chelsea.
Radosť futbalistov FC Chelsea. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|22. feb 2022 o 22:54 (aktualizované 22. feb 2022 o 23:11)

V oboch polčasoch padol jeden gól.

Liga majstrov 2021/2022

Osemfinále - prvý zápas:

Chelsea Londýn - OSC Lille 2:0 (1:0)

Góly: 8. Havertz, 63. Pulisic. Rozhodoval: Manzano (Šp.)

ŽK: Loftus-Cheek - Ben Arfa

Chelsea: Mendy - Christensen, T. Silva, Rüdiger - Azpilicueta, Kante, Kovačič (51. Loftus-Cheek), Alonso (80. Sarr) - Ziyech (60. Saul Niguez), Havertz, Pulisic (80. Werner)

Lille: Jardim - Celik, Fonte, Botman, Djalo (76. Gudmundsson) - Onana (65. Yilmaz), Xeka, Andre - Renato Sanches (81. Ben Arfa), David (81. Zhegrova), Bamba

LONDÝN. Futbalisti Chelsea Londýn zdolali v úvodnom zápase osemfinále Ligy majstrov 2021/2022 doma OSC Lille 2:0. O góly obhajcu trofeje sa postarali Kai Havertz a Christian Pulisic. Odveta je na programe v Lille 16. marca.

ONLINE prenos

ste sledovali na tomto odkaze >>>

Priebeh zápasu Chelsea Londýn - OSC Lille

I. polčas:

Chelsea začala proti Lille zostra. V 4. minúte po centri Cesara Azpilicuetu poslal Havertz ešte loptu nad bránu, no už o štyri minúty neskôr sa nemeckému reprezentantovi podarilo otvoriť skóre, po rohovom kope Hakima Ziyecha hlavičkou nedal šancu brankárovi Leovi Jardimovi - 1:0.

Domáci kontrolovali priebeh hry, v 18. minúte N'Golo Kante našiel presným centrom v šestnástke Marcosa Alonsa, jeho volej zneškodnil Jardim.

(Autor: SofaScore)

Hostia v prvom polčase stíhali vysoké tempo účastníka anglickej Premier League a smerom k prestávke zvýšili aktivitu, ale k výraznejšiemu ohrozeniu jeho brány sa nedostali, o jediný pokus medzi žrde sa postaral v 36. minúte Benjamin Andre strelou spoza šestnástky.

II. polčas:

Úradujúci francúzsky majster po prestávke viac otvoril hru a smerom dopredu bol odvážnejší, no nebezpečnejšie boli útoky Londýnčanov. V 54. min tvrdý volej Alonsa zastavil obetavo Zeki Celik, o päť minút neskôr upútal opäť individuálnou akciou Havertz, jeho pokus však skončil nad brvnom.

Hostia nezobrali túto hrozbu vážne a v 63. minúte pykali, na 2:0 zvýšil po rýchlom protiútoku Pulisic, ktorý zužitkoval výbornú prihrávku od Kanteho. "The Blues" už nedali súperovi šancu zdramatizovať zápas a záver si bez problémov odkontrolovali. Víťaznú šnúru vo všetkých súťažiach tak natiahli už na šesť zápasov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Chelsea pokračuje v sérii bez prehry. Zdolala francúzskeho majstra