Chára sa atmosféry v Montreale neobáva

Inkriminovaný zákrok Zdena Cháru na montrealského Maxa Paciorettyho.
Inkriminovaný zákrok Zdena Cháru na montrealského Maxa Paciorettyho. (Autor: SITA/AP)
SITA|13. apr 2011 o 11:25

Zdena Cháru čaká s Bostonom ťažká séria prvého kola play off proti odvekému rivalovi z Montrealu.

BOSTON. Kapitán hokejistov Boston Bruins Zdeno Chára sa neobáva negatívnych reakcií montrealských fanúšikov v zápasoch série 1. kola play-off, ktoré v štvrťfinále Východnej konferencie NHL zvedú divízni rivali z tzv. Original Six.

Tradičnú rivalitu oboch klubov ešte rozjatril 8. marca práve slovenský obranca, ktorý po tvrdom zákroku v montrealskom Bell Center zranil domáceho útočníka Maxa Paciorettyho. Ten po náraze na stĺpik plexiskla utrpel otras mozgu a zlomeninu stavca krčnej chrbtice.

Chára vyviazol bez dodatočného trestu od disciplinárky, čo nahnevalo Montrealčanov ešte viac. Pacioretty už začal korčuľovať, no jeho návrat v tejto sezóne sa neočakáva. Chára potvrdil, že už s Paciorettym hovoril.

"Je to tak, hovorili sme spolu." Tridsaťštyriročný slovenský obor pokladaný za jedného z najlepších obrancov ligy si z očakávaných reakcií najmä montrealských fanúšikov nič nerobí.

"Bude to opäť veľmi vzrušujúci súboj, no také je to vždy, keď hráme spolu," skonštatoval Chára, ktorý v pondelok v treťom zápase série zavíta do Bell Center prvýkrát od Paciorettyho zranenia.

Invektívy si Chára nepripúšťa. "Je to voči mne také už dlhé roky a skutočne nečakám, že by sa to malo zmeniť. Každý sa musí sústrediť na zápas a na play-off."

Atmosféry v Montreale sa neobáva ani Chárov spoluhráč, 43-ročný veterán Mark Recchi, ktorý za Canadiens odohral v 90. rokoch minulého storočia päť sezón.

"Nebojíme sa. Ideme tam odviesť svoju prácu. O tom, čo sa stalo minule, sme hovorili. No už je to minulosť. Ideme hrať hokej. Ja som tam strávil päť nádherných sezón a nemyslím si, že by sme sa mali báť," zhodnotil situáciu Recchi.

Zákrok Zdena Cháru na Maxa Paciorettyho

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára sa atmosféry v Montreale neobáva