Černického cieľom v Komárne je postup do play off

SITA|8. okt 2009 o 13:58

Prvým odvolaným trénerom v slovenskej basketbalovej extralige mužov v novej sezóne je Ivan Fulgosi.

KOMÁRNO. Prvým odvolaným trénerom v slovenskej basketbalovej extralige mužov 2009/2010 je Ivan Fulgosi. Srbský kormidelník predčasne skončil na lavičke MBK Rieker Komárno, ktorého hráči v úvodných troch kolách ani raz nezvíťazili. Nahradil ho Milan Černický, ktorý je zároveň aj slovenským reprezentačným koučom.

"Dohodli sme sa na ročnej spolupráci s následnou ročnou opciou. Mojím cieľom je priviesť mužstvo do play-off. S týmto sa stotožňuje aj vedenie klubu," povedal v rozhovore pre agentúru SITA Milan Černický a dodal: "O mojom ďalšom osude pri reprezentácii rozhodnú predstavitelia Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA)." Rozhodnutie by malo byť známe v priebehu nasledujúcich pár týždňov.

Hráči Komárna v stredajšom zápase 4. kola boli veľmi blízko k prvému triumfu v tomto ročníku. Na palubovke nováčika zo Žiliny však napokon prehrali len tesne 64:67.

"Zápas sme si prehrali sami. Nedokázali sme sa vyrovnať s agresivitou domácich. O osude stretnutia rozhodla naša slabšia strelecká efektivita," zhodnotil výkon svojich zverencov Milan Černický. Komárnu patrí v tabuľka posledná priečka. Klub z južného Slovenska má však vyššie ambície. K ich splneniu by mala napomôcť aj zmena herného štýlu pod Černického taktovkou.

"Zatiaľ dám príležitosť hráčom, ktorých mám k dispozícii. Ak sa neukážu v dobrom svetle, začnem uvažovať o posilnení kádra. Postupne by som chcel hráčom vštepiť môj herný štýl, ktorý by nám mohol pomôcť k lepším výsledkom," uzavrel kouč, ktorý v MBK pôsobil už aj v sezóne 2003/04.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Černického cieľom v Komárne je postup do play off