Černák posilní káder Českých Budějovíc

SITA|18. sep 2009 o 15:39

Prvou posilou českého futbalového klubu SK Dynamo České Budějovice po víkendovej prehre na pôde Bohemians 1905 bol skúsený 33-ročný slovenský stredopoliar Peter Černák.

ČESKÉ BUDĚJOVICE. Prvou posilou českého futbalového klubu SK Dynamo České Budějovice po víkendovej prehre na pôde Bohemians 1905 (0:2) bol skúsený 33-ročný slovenský stredopoliar Peter Černák, ktorý na juh Čiech prišiel z tímu úradujúceho slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava.

Odchovanec handlovského futbalu pre internetový klubový portál juhočeských futbalistov www.skcb.cz priznal, že funkcionári Dynama ho prvýkrát kontaktovali počas 14-dňovej reprezentačnej prestávky.

"Trochu sa to všetko ťahalo, lebo som mal aj iné ponuky. Nakoniec som sa však rozhodol pre České Budějovice," povedal Peter Černák o zákulisí svojho angažmán za riekou Moravou a pokračoval: "Najskôr som bol v kontakte s hlavným trénerom Tobiášom, ktorý mi verne opísal celú zložitú situáciu, ktorá v klube v súčasnosti panuje. Samozrejme, o situácii v Českých Budějoviciach som hovoril aj s bývalým a súčasným spoluhráčom Ľubomírom Meszárošom, ktorý do Budějovíc prišiel zo Slovana už počas letnej prestávky."

Bývalý hráč Novák, Topoľčian, Trnavy, Zlatých Moraviec a Slovana chce v predposlednom mužstve českej Gambrinus ligy pravidelne hrávať, aby mu pomohol dostať sa zo súčasnej nelichotivej pozície. Podľa neho je tento cieľ najdôležitejší.

"Angažmán v Českých Budějoviciach je pre mňa určite nová výzva, pretože v Slovane som v poslednom čase toho veľa nenahral. Preto chcem sám sebe ešte dokázať, či na to ešte mám alebo už nie," zdôraznil Černák, ktorý do tímu trénera Pavla Tobiáša prišiel na post, ktorý Juhočesi už dlhšie nevedeli vyriešiť.

"V minulosti nám na tomto poste určitý čas pomohol Homoláč, ktorý sa na ňom teraz strieda s Riegelom, ale stále je to priestor, v ktorom ešte máme rezervy," konštatoval kouč Pavel Tobiáš a pokračoval: "Peter Černák je veľmi skúseným hráčom, ktorý pôsobil v Slovane Bratislava a mal by nám v strede poľa pomôcť. Hoci v Slovane v poslednom čase nehral pravidelne, zápasová kondícia a prax mu nechýba. Ešte minulý víkend totiž hral za B- tím Slovana. Preto na stretnutie s FC Slovácko je pripravený a môže v ňom odohrať prvý súboj v drese nášho mužstva."

Nachádzate sa tu:
Domov