Čepelová v kvalifikácii na Roland Garros uhrala iba gem, seklo ju v krku

Maximom Jany Čepelovej z antuky na Roland Garros zostáva aj naďalej druhé kolo z predvlaňajška.
Maximom Jany Čepelovej z antuky na Roland Garros zostáva aj naďalej druhé kolo z predvlaňajška. (Autor: Ilustračné - SITA)
SITA|21. máj 2015 o 13:32

Slovenská tenistka nestačila v druhom kole kvalifikácie na Ukrajinku Katerynu Bondarenkovú.

Roland Garros (28 028 600 eur, antuka) - 2. kolo kvalifikácie:

K. Bondarenková (Ukr.) - Jana Čepelová (SR-6) 6:1, 6:0

/za 52 minút/

PARÍŽ. Slovenská tenistka Jana Čepelová nasadená ako šiesta prehrala vo štvrtkovom 2. kole trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži.

Nestačila na skúsenú 28-ročnú Ukrajinku Katerynu Bondarenkovú. Na parížskej antuke uhrala iba jeden gem. Domov odchádza po výsledku 1:6 a 0:6.

"Janku počas zápasu seklo v krku," referoval pre spravodajstvo Slovenského tenisového zväzu (STZ) kouč Martin Zathurecký.

Čepelová (109.) sa nedokázala Bondarenkovej (139.) revanšovať za nezdar 5:7, 5:7, ktorý utrpela pred takmer piatimi rokmi na tvrdom povrchu v NTC v Bratislave v osemfinále Slovak Open.

Slovenka bola v rámci turnajov veľkej štvorky už v roku 2012 v 3. kole Wimbledonu. Vo francúzskej metropole zostáva jej maximom 2. kolo z predvlaňajška. Vtedy nestačila na Nemku Angelique Kerberovú.

Teraz sa štverá nahor po januárovom zápale pľúc a následnej dlhodobej rekonvalescencii. Minulý týždeň bola vo finále podujatia ITF vo francúzskom Saint-Gaudens.

Minulý týždeň hrala Čepelová vo finále v Saint-Gaudens. A hladko prehrala.

Z Francúzska si odnáša 20 bodov do hodnotenia a prémiu 6000 eur brutto. Už v stredu v 1. kole kvalifikácie neuspela Kristína Kučová.

Priamo v hlavnej súťaži budú hrať Karolína Schmiedlová, Magdaléna Rybáriková a Daniela Hantuchová, medzi mužmi Martin Kližan a Lukáš Lacko. Kvalifikáciou neprešli Norbert Gombos ani Andrej Martin.

Žreb bude v piatok o 11.30 h.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Čepelová v kvalifikácii na Roland Garros uhrala iba gem, seklo ju v krku