Čepelová postúpila v kvalifikácii na Roland Garros, Kučová vypadla

Maximom Jany Čepelovej z antuky na Roland Garros je druhé kolo z predvlaňajška.
Maximom Jany Čepelovej z antuky na Roland Garros je druhé kolo z predvlaňajška. (Autor: Ilustračné - SITA)
SITA|20. máj 2015 o 12:14

Slovenka musí bojovať o postup do hlavnej fázy po tom, ako klesla v rebríčku po januárovom zápale pľúc a následnej dlhodobej rekonvalescencii.

Roland Garros (28 028 600 eur, antuka) - 1. kolo kvalifikácie:

J. Čepelová (SR-6) - Anastasia Vasilievová (Ukr.) 7:5, 6:3

/za 94 minút/

Andrea Hlaváčková (ČR) - K. Kučová (SR-14) 6:3, 6:0

/za 59 minút/

PARÍŽ. Slovenská tenistka Jana Čepelová postúpila do 2. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži.

Nasadená šestka zdolala v stredajšom súboji 1. kola Ukrajinku Anastasiu Vasilievovú 7:5, 6:3. Zápas trval 94 minút a víťazka v ňom premenila päť z ôsmich brejkových príležitostí.

"Bol to náročný zápas a nepríjemná súperka. Som rada, že som to zvládla, lebo už začínalo pršať a bola strašná zima," povedala 21-ročná Košičanka.

Jej súperkou v druhom kole bude ďalšia Ukrajinka - Kateryna Bondarenková. Vyradila Japonku Šuko Aojamovú v dvoch setoch 6:1 a 6:4.

"Bondarenková je skúsená hráčka. Očakávam ťažký zápas. Pokúsim sa zregenerovať a pripraviť sa na zajtra čo najlepšie," dodala.

france_tennis_french_open493155063756_r1322.jpg

Na Roland Garros sa Čepelová dostala najďalej do 2. kola. Predvlani prehrala s Angelique Kerberovou. FOTO - TASR/AP.

Čepelová (109.) prehrávala v úvode stretnutia 0:2 aj 1:3. A za stavu 4:4 pri svojom podaní odvrátila šesť brejkbalov súperky. Neskôr sa ujala vedenia 6:5 a Vasilievovú (212.) brejkla využitím hneď prvého setbalu.

V druhom sete vzala Ukrajinke servis v ôsmom geme. A za stavu 5:3 už dopodávala stretnutie do víťazstva. Slovenka predtým zdolala súperku aj v roku 2011 na antuke v nemeckom Darmstadte tesne 6:3, 5:7, 6:4.

Čepelová bola na grandslamových turnajoch už v roku 2012 v 3. kole Wimbledonu. Vo francúzskej metropole je jej maximom 2. kolo z predvlaňajška - v ňom nestačila na Nemku Angelique Kerberovú.

Teraz sa posúva nahor po januárovom zápale pľúc a následnej dlhodobej rekonvalescencii. Minulý týždeň bola vo finále podujatia ITF vo francúzskom Saint-Gaudens.

Minulý týždeň hrala Čepelová vo finále v Saint-Gaudens. A hladko prehrala.

Nedarilo sa Kristíne Kučovej. Štrnástka kvalifikačného pavúka podľahla už v prvom kole českej univerzálke Andrei Hlaváčkovej 3:6 a 0:6. Zápas trval len 59 minút a Slovenka v ňom až sedemkrát stratila svoj servis.

Vo francúzskej metropole na Roland Garros ešte nevyhrala ani jeden duel - v kvalifikácii má zápasovú bilanciu 0:5. Vlani uhrala iba jeden gem proti domácej držiteľke voľnej karty Irine Ramialisonovej.

Slovenka má s 28-ročnou Hlaváčkovou (191.) po strede negatívnu štatistiku 1:3. Zdolala ju iba na antuke v roku 2009 v Brne (6:2, 6:4).

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Čepelová postúpila v kvalifikácii na Roland Garros, Kučová vypadla