Čepelová postúpila do osemfinále v Linzi, črtá sa duel proti Cibulkovej

Jana Čepelová v Linzi postúpila do osemfinále.
Jana Čepelová v Linzi postúpila do osemfinále. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. okt 2014 o 13:52

Pre slovenskú tenistku to bol prvý súťažný štart od 16. septembra, odvtedy si liečila rameno.

LINZ. Slovenská tenistka Jana Čepelová zvíťazila v utorňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji WTA v rakúskom Linzi nad Švajčiarkou Timeou Bacsinszkou, 48. v renkingu, 7:6 (3), 1:6, 6:4.

Čepelová v úvodnom sete napokon nedoplatila na to, že v desiatom geme nezužitkovala setbal na príjme. V tajbrejku navodila rozhodnutie odskočením z 2:2 na 6:2. V rozhodujúcej časti preklopila Slovenka z 1:2 s brejkom na 5:2.

Prepla na iný level

V úplnom závere sa jej nevypomstilo, že na returne v ôsmej hre nepremenila dva mečbaly v rade a potom ani tretí už pri vlastnom servise (priebežne predviedla obrat z 0:30 na 40:30).

Následne Bacsinszká dala štvrtý brejkbal a mala manko už iba 4:5, nezvládla však svoj servis - nezískala pri ňom ani fiftín.

"Bol to náročný zápas. Po dlhšej pauze som sa vrátila do turnajového kolotoča a nebolo to jednoduché, lebo súperka hrala výborne najmä z bekhendu."

"Som rada, že som v treťom sete od nepriaznivého stavu prepla na iný level a konečne som sa dostala do hry. Aj keď som mala 5:2 a mečbaly, tak nebolo ľahké ukončiť to, keďže súperka to dva razy dobre odpodávala. Posledný gem mi však vyšiel na jednotku," rekapitulovala Jana Čepelová pre agentúru SITA.

Možno proti Cibulkovej

Dvadsaťjedenročná Čepelová (51.) sa v osemfinálovom 2. kole vo štvrtok stretne s úspešnou zo stredajšieho zápasu Anna-Lena Friedsamová (Nem.) - Dominika Cibulková (SR-3), takže do úvahy prichádza derby a v predstihu istota slovenského zastúpenia vo štvrťfinále singla.

Navyše, v tejto sekcii "pavúka" už je v osemfinále Karolína Schmiedlová (medzi najlepšími šestnástimi bude hrať so Švajčiarkou Stefanie Vögeleovou).

Čepelová už má istotu 30 bodov do hodnotenia a prémie 2669 eur brutto. V utorok súťažne hrala prvý raz od 16. septembra, keď v 1. kole v čínskom Wu-chane podľahla domácej kvalifikantke Čang Kchaj-lin.

Následne sa odhlásila z Wu-chanu a liečila si rameno.

WTA v Linzi - dvojhra - 1. kolo

Jana Čepelová (SR) - Timea Bacsinszká (Švaj.) 7:6 (3), 1:6, 6:4

Magdaléna Rybáriková (SR) - Kaia Kanepiová (Est.) 6:4. 5:7, 6:2 za 147 minút, Ana Ivanovičová (Srb.-2) - Pauline Parmentierová (Fr.) 6:3, 6:2, Camila Giorgiová (Tal.) - Andrea Petkovicová (Nem.-4) 6:1, 6:2, Karolína Plíšková (ČR-7) - Kirsten Flipkensová (Belg.) 6:2, 6:4, Mona Barthelová (Nem.) - Kiki Bertensová (Hol.) 6:3, 6:1, Madison Brenglová (USA) - Irina-Camelia Begová (Rum.) 7:5, 3:1 - skreč, Begová odstúpila, Ons Jabeurová (Tun.) - Donna Vekičová (Chor.) 7:5, 6:1, Klára Koukalová (ČR) - Kateřina Siniaková (ČR) 7:5, 3:6, 7:6 (3), Cvetana Pironkovová (Bul.) - Lisa-Maria Moserová (Rak.) 6:2, 6:3

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Čepelová postúpila do osemfinále v Linzi, črtá sa duel proti Cibulkovej