Čepelová: Čoskoro sa budem tešiť

Slovenská tenistka Jana Čepelová počas finále.
Slovenská tenistka Jana Čepelová počas finále. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. apr 2014 o 14:57

Finále je super výsledkom, hoci po prehre v ňom to až tak nevnímam, povedala 20-ročná Košičanka.

CHARLESTON. Jana Čepelová sa senzačným prienikom až do finále prestížneho podujatia WTA v Charlestone posunula na prah Top 50 svetového rebríčka, vyššie od nej bolo v histórii len desať slovenských tenistiek.

"Celý tento týždeň však pre mňa znamená veľmi veľa. Finále je super výsledkom, hoci po prehre v ňom to až tak nevnímam a zatiaľ prevláda sklamanie. Asi sa však už zajtra dokážem tešiť z toho, čo sa mi na tomto podujatí podarilo," povedala 20-ročná Košičanka. Vo finále prehrala s Nemkou Andreou Petkovicovou 5:7, 2:6.

"Trénovala som stále rovnako, lenže som prehrávala tesné zápasy. Od začiatku sezóny napríklad s Jovanovskou na Australian Open, s Kanepiovou v Acapulcu, s Görgesovou v Indian Wells. Už sa to muselo zlomiť a som rada, že teraz to vyšlo."

petk_r3468_res.jpg

Nemecká tenistka Andrea Petkovicová sa teší po zisku titulu. FOTO - TASR/AP

Premožiteľka americkej líderky svetového rebríčka Sereny Williamsovej z 2. kola či krajanky Daniely Hantuchovej zo štvrťfinále mala v dueli o titul aj setbal, dodatočne však uznala, že súperka bola lepšia.

"Andrea zaslúžene získala titul, v druhom sete mi strašne rýchlo ušla. Už mi dochádzali sily, bola som pomalá."

Čepelová sa teraz presúva do Kanady už na prípravu pred fedcupovým play-off o svetovú skupinu 2015 v Québec City (19. - 20. apríla).

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Čepelová: Čoskoro sa budem tešiť