Čepelová o zápase s Cibulkovou: Určite som ju mohla zdolať

Žreb proti sebe postavil Dominiku Cibulkovú (vľavo) a Janu Čepelovú.
Žreb proti sebe postavil Dominiku Cibulkovú (vľavo) a Janu Čepelovú. (Autor: TASR)
SITA|30. aug 2017 o 11:29

Slovenské tenistky proti sebe hrali v prvom kole na US Open 2017.

NEW YORK. Slovenské ženské tenisové derby na úvod US Open 2017 malo kvalitu. Jana Čepelová v ňom prehrala v prvom kole v New Yorku s renomovanejšou krajankou Dominikou Cibulkovou 7:6 (5), 3:6, 2:6.

"Bol to náročný zápas veľmi dobrej kvality. Jedna musela vyhrať, bohužiaľ, nebola som to ja. Myslím si, že som podala celkom dobrý výkon, až na niektoré brejkbaly, ktoré som nevyužila. To ma podľa mňa stálo zápas," skonštatovala Čepelová pre web tenisovysvet.takurcitee.sk.

Hrať proti krajanke nie je príjemné

Čepelovú mrzeli najmä premárnené brejkové príležitosti z druhého setu. Celkovo v zápase využila iba jednu z dvanástich takýchto možností.

"Myslím si, že ak by som ich premenila, bolo by to možno iné. Druhý set zrejme rozhodoval. V treťom už bola Domča vo švungu, mala svoje tempo. Určite sa dalo vyhrať," priznala Čepelová.

Na otázku, čo to robí s hráčkami, keď musia nastúpiť proti súperke z rovnakej krajiny, ktorú dobre poznajú a sčasti si rozumejú mimo kurtu, odpovedala:

"Hráme tie zápasy nerady. Všetky sa poznáme a nie je to príjemné. Žreb bol, aký bol, nemohli sme si vyberať. Sme kamarátky, ale na kurte musíme bojovať proti sebe."

Dvadsaťštyriročná Košičanka je aktuálne v singlovom rebríčku WTA na 87. mieste. Rada by sa pozrela vyššie, ale na tohtoročných štyroch grandslamových turnajoch ani raz neprešla cez prvé kolo. Prečo?

"Štyrikrát som hrala proti nasadeným hráčkam. Ak by to možno bolo v druhom, treťom kole, človek si zvykne na povrch a dostane v prvom kole lepší žreb. Potom je to psychicky iné. Asi budem musieť byť nasadená ja, aby som v prvom kole nehrala proti nasadenej hráčke," s trochou sebairónie skonštatovala Čepelová.

S Rybárikovou si zahrá štvorhru

Na zverenku trénera Martina Zathureckého čaká v New Yorku ešte štvorhra po boku krajanky Magdalény Rybárikovej. Žreb im na prvé kolo pridelil Švajčiarku Viktoriju Golubicovú a Češku Kristýnu Plíškovú.

"Veľmi sa na to teším, myslím si, že spolu hráme dobrú štvorhru. Hrali sme iba na Pohári federácie a raz v Trnave, takže mnoho možností sme zatiaľ nemali," pokračovala Čepelová.

"Som rada, že Magda súhlasila s nápadom zahrať si spolu debla. Nemáme síce ľahký žreb, Golubicová s Plíškovou sú zohrané. Bude to náročné, ale myslím si, že keď budeme hrať dobre, všetko sa dá," prezradila.

Na otázku, čo je čaká po US Open, niekdajšia päťdesiatka rebríčka dodala: "Pôjdem domov a potom mám v pláne ázijskú šnúru s Tokiom a Taškentom."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open»Čepelová o zápase s Cibulkovou: Určite som ju mohla zdolať