Cehlárika chválili tréner aj médiá. Nechcel som len odpaľovať puky preč od seba, tvrdí

Cehlárik (vpravo) debutoval v NHL.
Cehlárik (vpravo) debutoval v NHL. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|12. feb 2017 o 09:19

Do prvého tímu Bostonu pred pár dňami povolal nový tréner Bruce Cassidy.

BOSTON. Slovenský hokejista Peter Cehlárik zažil v sobotu svoju premiéru v zámorskej NHL. Dvadsaťjedenročný center debutoval v domácom súboji Bostonu proti Vancouveru, keď nastúpil v druhej formácii Bruins. Boston vyhral 4:3.

Po chorobe už v drese domácich nastúpil aj kapitán Zdeno Chára. Cehlárik v aktuálnej sezóne pôsobil na farme Bostonu v AHL, v drese mužstva Providence Bruins odohral 40 zápasov s bilanciou 18 gólov a 15 asistencií.

Stal sa celkovo 84. Slovákom, ktorý nastúpil v prestížnej profilige, v tejto sezóne je 13. hráčom v NHL spod Tatier. Obaja Slováci si zapísali po jednom plusovom bode, Cehlárik odohral takmer 14 minút, Chára takmer 22 minút.

Chválil ho tréner aj médiá

Do prvého tímu Bostonu pred pár dňami povolal nový tréner Bruce Cassidy, ktorý na lavičke nahradil dlhoročného kormidelníka Clauda Juliena.

Snažil som sa zostať pokojný a trpezlivý a len tak neodpaľovať puky preč od seba.


Peter Cehlárik

Podľa webu denníka Boston Herald si Cehlárik vo svojej premiére počínal výborne. "Bol silný na oboch koncoch klziska, vyhrával bitky o dôležitý priestor v defenzíve a ukázal dobré náznaky v útoku. V prvej tretine sa zaskvel krásnou prihrávkou Pastrňákovi, ktorý šiel potom sám na Millera, ale brankár hostí mu zmaril túto príležitosť," uviedol Boston Herald.

Pochvala na mladého Slováka zaznela aj od trénera Cassidyho.

"Páči sa mi jeho hra. Myslím si, že odviedol dobrú prácu, vhodne doplnil druhý útok. Bol dobrý pri mantineli, puky si ho nachádzali a ak sa viac upokojí, bude ešte lepší," uviedol Cassidy.

S Čechom je to zábava

"Snažil som sa zostať pokojný a trpezlivý a len tak neodpaľovať puky preč od seba. Spoluhráči, s ktorými som nastúpil, sú výborní v ofenzíve. Vedia, kde sa majú postaviť, snažil som sa im utvárať príležitosti," uviedol Cehlárik.

Špeciálne vyzdvihol spoluprácu s centrom Krejčím. "S pukom vie toho veľa, je zábava hrať s takým hráčom. Párkrát sme mali blízko ku gólom, verím, že sa to v ďalších zápasoch ešte zlepší."

Tridsaťročný Krejčí ukončil zápas s dvoma asistenciami, jednu z nich adresoval krajanovi Davidovi Pastrňákovi na víťazný gól dve minúty pred koncom tretej tretiny.

"Potrebujem mať puk často na hokejke, lebo som ten typ hráča. V ostatných zápasoch sa to deje a som rád, že môžem vytvárať šance na góly," povedal Krejčí pre bostonherald.com.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Cehlárika chválili tréner aj médiá. Nechcel som len odpaľovať puky preč od seba, tvrdí