Čech spokojný s debutom za WBA, ďakuje kondičnému trénerovi

SITA|25. júl 2008 o 11:57

BIRMINGHAM 25. júla (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Čech je spokojný so svojím debutom v drese nového zamestnávateľa, anglického prvoligového klubu West Bromwich Albion. Dvadsaťpäťročný ...

BIRMINGHAM 25. júla (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Čech je spokojný so svojím debutom v drese nového zamestnávateľa, anglického prvoligového klubu West Bromwich Albion. Dvadsaťpäťročný rodák z Trebišova nastúpil v základnej zostave trénera Tonyho Mowbraya v prípravnom stretnutí proti účastníkovi nižšej anglickej súťaže Cheltenham Town a o výslednú remízu 1:1 sa pričinil výraznou mierou. Svoj debut ozdobil slovenský obranca premiérovým gólom za WBA, keď v 20. min jeho strelu z približne 22 metrov tečoval stopér súpera Shane Duff a lopta skončila za chrbtom bezmocného gólmana Cheltenhamu. Marek Čech napokon strávil na trávniku v drese nováčika Premier League len prvý polčas, po zmene strán ho nahradil rodák z Mozambiku Titinho. "Každým dňom sa zlepšujem, čo ma veľmi teší. Cítim, že počas tých 45 minút na ihrisku som odviedol celkom dobrý výkon. Musím sa poďakovať kondičnému trénerovi Albionu Danovi Harrisovi, ktorý ma pripravoval počas posledných niekoľko dní. Keď mali ostatní hráči voľno, on so mnou trénoval a myslím si, že ma veľmi dobre pripravil na môj premiérový štart za West Bromwich," povedal bývalý hráč Interu Bratislava, Sparty Praha a FC Porto v rozhovore pre miestny denník Birmingham Post.

Čech prišiel na Britské ostrovy práve z tímu portugalského majstra, uplynulý týždeň spečatil svojím podpisom trojročnú zmluvu s "The Baggies" za 1,4 milióna britských libier. Po viacerých nezhodách sa ani nezapojil do začiatku letnej prípravy "portských drakov" a už len čakal, ako sa vyvinie situácia ohľadom jeho budúcnosti. "Nebolo to moje rozhodnutie. V klube mi však oznámili, že s nimi nemôžem trénovať, pretože sa už dopredu rozhodli, s kým do novej sezóny počítajú a s kým nie. Dúfam, že do začiatku nového ročníka Premier League budem dobre pripravený, aby som zvládol všetky zápasy," uviedol 27-násobný slovenský reprezentant. Spolu s ním sa v dueli proti Cheltenhamu predstavila aj ďalšia posila nováčika najvyššej anglickej súťaže, gólman Scott Carson. "Ak máte v mužstve dobrého brankára, môžete hrať ofenzívnejšie, pretože viete, že v krízových momentoch vás podrží. Sledoval som jeho výkon v tomto zápase, chytal naozaj výborne. Verím, že obaja pomôžeme tomuto tímu v Premier League," dodal Marek Čech.

Nachádzate sa tu:
Domov