Čech odchádza do Arsenalu. Vždy som ho obdivoval, vraví Wenger

Petr Čech si už dres Chelsea neoblečie.
Petr Čech si už dres Chelsea neoblečie. (Autor: TASR/AP)
TASR|29. jún 2015 o 17:28

Za Chelsea chytal jedenásť rokov. Od budúcej sezóny si bude Petr Čech obliekať dres mestského rivala Arsenalu.

LONDÝN. Skúsený český futbalový brankár Petr Čech po jedenástich sezónach opúšťa FC Chelsea. V pondelok definitívne prestúpil do tímu mestského rivala Arsenal Londýn.

Londýnčania podľa britských médií zaplatili približne jedenásť miliónov eur. Informovala agentúra AP.

Čech sa niekoľkokrát vyjadril, že túži prestúpiť do mužstva, v ktorom bude pravidelne chytať. V Chelsea ho z postu brankárskej jednotky vytlačil Belgičan Thibaut Courtois - do bránky ho pustil len na šestnásť zápasov.

V Arsenale sa Čech stretne s krajanom a reprezentačným kolegom Tomášom Rosickým.

Petr Čech je klubovou ikonou Chelsea.

V drese Chelsea si Petr Čech vybojoval štyri tituly v Premier League, rovnaký počet má aj triumfov v FA Cupe. Trikrát sa tešil z Ligového pohára, raz z trofeje v Lige majstrov a raz v Európskej lige.

Do Chelsea prišiel v roku 2004 z francúzskeho Rennes.

V novom drese by mohol debutovať 2. augusta v zápase národného Superpohára Community Shield práve proti Chelsea. "Mám rovnaké odhodlanie, motiváciu a hlad po úspechoch ako na začiatku kariéry," povedal Čech.

"Milujem výzvy, ktoré vytvárajú hráči najvyššej úrovne v Premier League. Keď sa so mnou zhováral tréner Arséne Wenger o ambíciách klubu a ako ma videl vo svojich plánoch, rozhodnutie bolo jasné."

Chelsea prišla v krátkom časovom období už o tretieho skúseného hráča. Český reprezentant sa pobral z tímu po odchode Franka Lamparda a Didiera Drogbu.

"Petr Čech je hráč, ktorého som vždy obdivoval. Som rád, že je súčasťou nášho klubu. Vo svojej kariére dokázal, že je jedným z najlepších brankárov na svete. Bude pre nás obrovskou posilou," povedal Wenger.

Konkurentmi Petra Čecha v novom pôsobisku budú Kolumbijčan David Ospina a Poliak Wojciech Szczesny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Čech odchádza do Arsenalu. Vždy som ho obdivoval, vraví Wenger