V Bostone mal troch Slovákov. Cassidy sa stal najlepším trénerom NHL

Tréner Bruce Cassidy na lavičke Bostonu Bruins.
Tréner Bruce Cassidy na lavičke Bostonu Bruins. (Autor: TASR/AP)
TASR|10. sep 2020 o 10:57

Tréner Bostonu získal Cenu Jacka Adamsa.

NEW YORK. Kormidelník hokejistov Bostonu Bruins Bruce Cassidy získal Cenu Jacka Adamsa pre najlepšieho trénera sezóny NHL 2019/2020.

S Bruins vyhral základnú časť a vybojoval tak s tímom Prezidentskú trofej.

Bostonu sa nedarilo v play off

Dres Bostonu si v tejto sezóne obliekali traja Slováci, brankár Jaroslav Halák, obranca Zdeno Chára a útočník Peter Cehlárik.

V základnej časti dosiahol Boston bilanciu 44-14-12 a pred jej predčasným ukončením spôsobeným pandémiou koronavírusu mal pred druhou Tampou Bay Lightning osembodový náskok.

Práve s Lightning však Boston vypadol v semifinále play off Východnej konferencie a nezopakuje si finálovú účasť z minulej sezóny, keď prehral so St. Louis Blues v siedmich zápasoch.

"Chceli sme zostať v hre a bojovať o pohár, to mi stále víri v hlave. Tampa si však postup zaslúžila," povedal Cassidy podľa nhl.com.

"Na druhej strane som rád v kruhu rodiny, boli sme dlho od seba. Napriek neúspechu v play off máme za sebou dobrú sezónu. Boli lepšie aj horšie momenty, ale zo všetkého sa treba poučiť. Z ocenenia mám samozrejme radosť."

Cassidy získal trofej premiérovo

Bruins inkasovali v základnej časti najmenej gólov zo všetkých tímov - 167 (v priemere 2,39 na zápas), v počte strelených gólov boli na siedmom meste spoločne s Philadelphiou Flyers (227 gólov, 3,24 na zápas).

Vo využívaní presiloviek patrila Bruins druhá priečka za Edmontonom Oilers (25,2 percenta) a v oslabeniach boli tretí (84,3 percenta).

Cassidy získal ocenenie pre najlepšieho trénera prvýkrát v kariére, v sezóne 2017/2018 bol jedným z finalistov.

V ankete pred začiatkom play off hlasovali členovia Asosiciácie vysielateľov NHL.

Cassidy od nich dostal celkovo 288 bodov, na druhom mieste skončil Alain Vigneault z Philadelphie Flyers (252 bodov) a tretí bol kormidelník Columbusu Blue Jackets a bývalý dvojnásobný víťaz ceny John Tortorella (198).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V Bostone mal troch Slovákov. Cassidy sa stal najlepším trénerom NHL