Calgary do roku 2014 v bránke s istotou menom Kiprusoff

SITA|30. okt 2007 o 08:38

CALGARY 30. októbra (SITA, AP) - Hokejový tím zámorskej NHL Calgary Flames sa až do roku 2014 môže spoľahnúť na výkony fínskeho brankára Miikku Kiprusoffa. V pondelok sa držiteľ Vezinovej trofeje z roku ...

CALGARY 30. októbra (SITA, AP) - Hokejový tím zámorskej NHL Calgary Flames sa až do roku 2014 môže spoľahnúť na výkony fínskeho brankára Miikku Kiprusoffa. V pondelok sa držiteľ Vezinovej trofeje z roku 2006 dohodol s kanadským klubom na predĺžení súčasnej zmluvy o ďalších šesť rokov. Keby obe strany do konca tohto ročníka nenašli spoločnú reč, stal by sa jeden z najlepších gólmanov súťaže neobmedzeným voľným hráčom. Podpisom nového kontraktu sa Kiprusoff zaradil ku kľúčovým hráčom "plameňov", ako sú útočník Jarome Iginla či obranca Robyn Regehr, ktorých si vedenie cení natoľko, že si ich zaviazalo dlhodobými zmluvami. "Pre fanúšikov aj ostatných členov kádra je to dôležitý signál, keď vidia, že v tíme zostávajú hviezdy, a nie len jedna. Máme ich hneď niekoľko. Pre hokejistov ako Miikka je to veľká zodpovednosť, aby boli naďalej lídrami mužstva, ktoré má vysoké ambície," uviedol generálny manažér Flames Darryl Sutter.

V tejto sezóne 31-ročný severan ešte na základe starej zmluvy zarobí 3,6 milióna dolárov, v nasledujúcich by sa už mal vyrovnať brankárskym stáliciam NHL, ako je Roberto Luongo z Vancouveru (6,5 mil. USD) a Martinovi Brodeurovi z New Jersey (5,2 mil. USD).

"Myslím si, že práve vstupuje do najlepšieho obdobia svojej kariéry. Nasledujúce tri, štyri roky by mal byť na vrchole. Nevidím dôvod, prečo by sme mali v tomto období hľadať za neho náhradu," dodal Sutter.

Calgary získalo Kiprusoffa v novembri 2003 výmenou za výber v 2. kole draftu zo San Jose. Vo farbách Flames zaznamenal rodák z Turku 111 víťazstiev, 23 prehier a 54 remíz, resp. prehier po predĺžení či samostatných nájazdoch.

"Väčšiu mieru zodpovednosti a novú výzvu spojenú s kontraktom vítam. V Calgary som našiel veľmi lojálne okolie, ktoré má vysoké očakávania, ale za svoju vernosť si zaslúži od mužstva len to najlepšie," komentoval ďalší krok do budúcnosti Kiprusoff.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Calgary do roku 2014 v bránke s istotou menom Kiprusoff