Čakvetadzeová opäť ukrátená, nedostala možnosť rozohrať sa

SITA|15. jan 2008 o 05:35

MELBOURNE 15. januára (SITA, AFP) - Ruská tenistka Anna Čakvetadzeová zažíva v ostatných týždňoch bizarné udalosti. Po decembrovom ozbrojenom lúpežnom prepadnutí, ktorého obeťou sa aj s jej najbližšími ...

MELBOURNE 15. januára (SITA, AFP) - Ruská tenistka Anna Čakvetadzeová zažíva v ostatných týždňoch bizarné udalosti. Po decembrovom ozbrojenom lúpežnom prepadnutí, ktorého obeťou sa aj s jej najbližšími stala vo vidieckom sídle v dedine Vlasovka, šestka svetového renkingu v utorok postúpila do 2. kola na Australian Open v Melbourne po troch minútach a šiestich fiftínoch. Zo stretnutia proti favorizovanej 20-ročnej držiteľke šiestich titulov totiž pre zranenie pravého kolena odstúpila už pri úvodnej zhode v otváracom geme nemecká rovesníčka s bosnianským pôvodom Andrea Petkovicová, 92. v počítačovom poradí WTA Tour.

Čakvetadzeová, ktorá 2. januára na exhibičnom turnaji v Hongkongu zdolala Danielu Hantuchovú, mala o to viac času, hoci zrejme nie chuti, konečne sama prerozprávať nedávny traumatizujúci incident, pri ktorom okrem šoku utrpela drobné zranenie ruky a ešte niekoľko dní si necítila prsty na ľavačke v dôsledku ich pevného spútania lupičmi: "Snažím sa nemyslieť na to, čo sa stalo. Snažím sa myslieť na tenis. Ak by som sa k tomu vracala, nebola by som mentálne schopná hrať," priznala Ruska a dodala: "Mohlo to dopadnúť aj horšie. Už sa všetci cítime pozviechanejšie. Možno nám celkovo pomohlo aspoň to, že sme boli všetci spolu. Akurát sme s otcom pricestovali z exhibície - inak by páchatelia zastihli len mamu s bračekom. Teraz už máme alarm i osobných strážcov - dosiaľ to bola len ochranka pri bráne."

Semifinalistka US Open i MS WTA Tour 2007 nedokázala odhadnúť, či si kriminálne komando cielene vybralo tenisovú hviezdu, alebo išlo o náhodnú voľbu objektu. "Takéto záležitosti sa nedajú kontrolovať - mohlo sa to stať komukoľvek," uzavrela Čakvetadzeová a na súvisiacu športovú tému dodala: "V podstate som nemala prípravu na novú sezónu." Nedočkala sa jej ani v utorok. "Som sklamaná, pretože som ten zápas potrebovala. Vlani som sem prišla po nejakých štyroch-piatich stretnutiach, ale tento rok som ich po zimnej prestávke neabsolvovala dosť. Chcela som si zvyknúť na vietor a slnko."

V 2. kole si ruská trojka zmeria sily s krajankou Alisou Klejbanovovou. Osemnásťročná kvalifikantka, 154. v renkingu, nečakane vyradila Číňanku Šuai Peng. Na osemfinále je žrebom a nasadením naprogramovaný duel Čakvetadzeovej s Hantuchovou.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Čakvetadzeová opäť ukrátená, nedostala možnosť rozohrať sa