Čada: Výška Nagyovho trestu je neadekvátna

Najproduktívnejšieho hráča ligy diváci tak skoro neuvidia. Ladislav Nagy (vpravo) nemôže hrať, dostal vysoký osemzápasový trest.
Najproduktívnejšieho hráča ligy diváci tak skoro neuvidia. Ladislav Nagy (vpravo) nemôže hrať, dostal vysoký osemzápasový trest. (Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|16. nov 2016 o 00:00

Liba nič podobné ako kapitán nezažil.

KOŠICE. Kapitán HC Košice Ladislav Nagy dostal od disciplinárnej komisie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) až osemzápasový dištanc a pokutu 300 eur za protesty v zápase 18. kola Tipsport ligy na ľade Martina.

Košickému útočníkovi sa nepáčil verdikt hlavného rozhodcu Petra Jonáka, ktorý ho vylúčil v 49. minúte za hru vysokou hokejkou.

Po následnej diskusii udelil Jonák hráčovi trest v hre za nešportové správanie.

Skúsený 37-ročný útočník nezasiahol do nedeľňajšieho zápasu Košíc s Popradom, ktorý oceliari prehrali 1:2. Trénerovi Rostislavovi Čadovi by mal chýbať ešte sedem zápasov, no po uplynutí polovice trestu sa hráč plánuje odvolať.

Kouč rozhodcu upozornil, že Laco bol faulovaný ako prvý

„Bol tam na mňa faul, ktorý rozhodca neodpískal, ja som dostal trochu skrat a niečo som povedal rozhodcovi a on ma poslal dole. Majú tam právnikov, ktorí podľa papierov rozhodujú a taký trest mi udelili. Trochu som sklamaný z toho, čo sa deje, ale čo už,“ povedal pre Rádio Košice Ladislav Nagy.

Prekvapený po zverejnení výšky trestu ostal aj tréner oceliarov Rostislav Čada.

„Myslím si, že výška trestu je neadekvátna tomu, čo Laco Nagy spravil. Neviem, podľa akých kritérií a pravidiel disciplinárna komisia tieto prehrešky posudzuje. Je pre mňa ťažké sa k tomu bližšie vyjadriť a posúdiť to,“ povedal pre Korzár Čada.

Lodivod košického mužstva celú situáciu, ktorá predchádzala verdiktu hlavného rozhodcu, dobre videl.

„Ja som pána Jonáka upozornil po udelení trestu na to, že Laco bol faulovaný ako prvý. Následný konflikt, ktorý medzi Lacom a rozhodcom vznikol, bol teda vyústením tejto situácie. Pán Jonák mi následne povedal, že on faul na Nagya nevidel, že sa na to bude musieť dodatočne pozrieť, ale to je už neskoro,“ uviedol Čada.

Košičanom tak bude líder produktivity chýbať nielen v dnešnom šlágri s Banskou Bystricou, ale minimálne ešte v ďalších dvoch stretnutiach (doma s Liptovským Mikulášom a vonku v Nových Zámkoch).

„Trest bol vynesený a my sa musíme zaoberať realitou a síce, že najbližšie duely odohráme bez Nagya. Musím povedať, že som pracoval v štyroch rôznych štátoch na najvyššej úrovni a nikdy som sa s takým prísnym trestom nestretol,“ skonštatoval tréner oceliarov.

Mondík pokladá trest za príliš tvrdý

Vedenie košického tímu stojí za svojím hráčom a podľa prezidenta klubu Juraja Mondíka sa Ladislav Nagy voči druhej polovici trestu odvolá.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Čada: Výška Nagyovho trestu je neadekvátna