Bývalý zápasník UFC prijíma výzvu youtubera na zápas v boxe!

Daniel Stankovič|24. dec 2020 o 01:00

Len pár týždňov po svojej druhej výhre v profi ringu, to vyzerá, že hviezda internetu, Jake Paul, konečne spoznal meno svojho ďalšieho súpera. Malo by ísť o muža, ktorý ešte pred rokom zápasil v UFC.

Netrvalo dlho a youtuber Jake Paul, sa po sérií výziev, konečne dočkal odpovede zo sveta MMA. Známa internetová osobnosť má spolu so svojím bratom Loganom za sebou v posledných rokov zopár zápasov v boxe. Zatiaľ čo starší Logan so skóre 0-1 vyzve v druhej polovici februára legendárneho Floyda Mayweathera, Jake si zobral na mušku komunitu zmiešaných bojových umení.

Je to pár týždňov čo Američan svojimi videami výzyval  na zápas v boxe elitného zápasníka Conora McGregora. Kvôli upútaniu pozornosti hviezdneho Íra sa neváhal urážlivo vyjadrovať na adresu jeho dlhoročnej priateľky, ako aj ohadzovať vodnými balónmi Conorovho parťáka, Dillona Danisa. Je potrebné zdôrazniť, že u Paula nejde o ojedinelý výstrelok.  Američana dlhodobo sprevádza povesť kontroverzného človeka nielen kvôli jeho vystupovaniu na verejnosti ale najmä obsahu, ktorý ponúka vo svojich videách Youtube.

Aj keď sa Jake odpovede zo strany McGregora nedočkal, reakcia zo strany iného bojovníka na seba dlho čakať nenechala. Hlavnú úlohu na seba vzal bývalý dlhoročný šampión organizácií Bellator a ONE Championship, Ben „Funky“ Askren. Ten sa mimo iného predstavil minulý rok v UFC, kde sa  stal neslávne známym kvôli naskočenému kolenu, ktoré inkasoval od Jorgeho Masvidala v prvých sekundách súboja.

„Hej Jake Paul, ten zápas s tebou beriem! Viem, že si ma vyzýval už minule a pozri, pre mňa je to celkom jednoduché. Zarobím veľký balík peňazí za zbitie chlapíka, čo sa hrá na to, že je športovcom. Viem, že si myslíš, že nemám postojárske kvality ale úprimne som ich nikdy nepotreboval. Mám tituly z NCAA, bol som na olympiáde a vyhral som viacero titulov z prestížnych MMA organizácií. Popravde som ohromený tým, ako si myslíš že vieš boxovať, keď jediné čo si v skutočnosti urobil bolo, že si porazil v ringu basketbalistu a youtubera. A to z teba bojovníka nerobí, takže áno prijímam zápas v marci, kde ťa pred miliónmi ľudí strápnim“, vyjadril sa v minútovom videu 36-ročný Askren.

V prípade jedného z najlepších grapplerov v MMA, by však štylisticky išlo o nie úplne výhodný zápas. O Askrenovi sa všeobecne vie, že jeho postoj je prinajlepšom veľmi podpriemerný, čo by nahrávalo šanciam Paula. Vyrovnaným označujú duel aj kurzy stávkových kancelárií.

Sám „Funky“ v minulosti priznal, že postojárske sparringy počas svojej kariéry absolvoval len v ojedinelých prípadoch. Samotný stret by tak sľuboval zaujímavé porovnanie medzi dvoma svetmi. Motiváciou a útechou v jednom, by obom mohol byť fakt, že prípadný zápas v sebe skrýva „zlatú baňu“ v podobe milióny dolárov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Bývalý zápasník UFC prijíma výzvu youtubera na zápas v boxe!