Bývalý slovenský futbalový reprezentant si otvoril reštauráciu v Portugalsku

Marek Čech (vpravo) v drese FC Porto v súboji s legendárnym Michaelom Ballackom.
Marek Čech (vpravo) v drese FC Porto v súboji s legendárnym Michaelom Ballackom. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. apr 2019 o 15:46

Rád spomína na Quaresmu.

VILA DO CONDE. Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Marek Čech (2004 - 2013) priznal, že sa počas pôsobenia v portských kluboch FC (2005 - 2008) a Boavista (2015) zamiloval do Portugalska.

A to natoľko, že si nedávno neďaleko mestečka Vila do Conde blízko Atlantického oceánu otvoril vlastnú reštauráciu.

Ponúka typickú portugalskú kuchyňu

"Keď som prvýkrát prišiel do Portugalska, mal som možnosť spoznať sever tejto krajiny, mesto Porto, jedlo, ľudí a zamiloval som sa. Momentálne mám reštauráciu v Mindelo poblíž Vila do Conde, kde ponúkame typickú portugalskú kuchyňu," prezradil 36-ročný rodák z Trebišova pre web tsf.pt.

Marek Čech počas angažmánu v tíme FC Porto, ktoré sa v tejto sezóne prebojovalo už do štvrťfinále Ligy majstrov, vyhral dovedna päť trofejí vrátane troch prvenstiev v najvyššej portugalskej súťaži.

"FC Porto má najlepšiu organizáciu na svete," poznamenal účastník majstrovstiev 2010 v Juhoafrickej republike, ktorý vďaka šikovnej ľavačke obhospodaroval ľavú stranu defenzívnej formácie či stredu poľa.

"Ako hráč som mohol zažiť zázemie v mnohých kluboch a ak môžem medzi sebou porovnať jednotlivé organizácie, v FC Porto boli najlepšie podmienky. Na inej úrovni bola aj starostlivosť o hráčov," doplnil bývalý hráč Interu Bratislava, pražskej Sparty, anglického West Bromwichu Albion či talianskej Bologne.

Quaresma vraj má viac talentu ako Ronaldo

Strelec jedného z najkrajších gólov na majstrovstvách sveta 2003 hráčov do 20 rokov v Spojených arabských emirátoch, ktorý v seniorskej reprezentácii v 52 stretnutiach zaznamenal päť presných zásahov, zažil v FC Porto viacero výnimočných spoluhráčov.

Veľmi rád spomína na aktuálneho majstra Európy z ostatného kontinentálneho šampionátu vo Francúzsku 2016 Ricarda Quaresmu.

"Veľmi sa mi páči spôsob jeho hry s množstvom neuveriteľných vecí, ktoré s loptou dokáže. Veľa ľudí vravieva, že Ricardo má dokonca viac talentu ako Cristiano Ronaldo. Myslím si, že v tomto období kariéry hrá omnoho lepšie ako predtým," podotkol.

Marek Čech v časoch svojej aktívnej hráčskej činnosti nestihol zažiť súčasné moderné trendy v podobe systému videoasistenta rozhodcu. Priznal, že nepatrí medzi fanúšikov tejto novinky: "Prináša mnoho kontroverzných verdiktov."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Bývalý slovenský futbalový reprezentant si otvoril reštauráciu v Portugalsku