Bývalý šéf Győri Audi ETO KC sa stal druhým viceprezidentom SZH

Ernö Kelecsényi.
Ernö Kelecsényi. (Autor: facebook, Slovenský zväz hádzanej)
SITA|28. apr 2016 o 10:18

Výrazný funkcionársky post na Slovenskom zväze hádzanej obsadil skúsený manažér s úspešnou športovou minulosťou.

BRATISLAVA. Slovenský zväz hádzanej (SZH) získal do svojich štruktúr posilu na jednu z najvyšších funkcií.

Na základe rozhodnutia správnej rady SZH zo dňa 9. apríla 2016 sa druhým viceprezidentom stal Ernö Kelecsényi, ktorý donedávna šéfoval špičkovému maďarskému klubu Győri Audi ETO KC.

Oficiálna tlačová správa SZH uvádza, že slovenská hádzanárska obec bude mať na poste druhého viceprezidenta osobnosť so skúsenosťami popri súčasnom viceprezidentovi Pavlovi Palšovi, ktorý naďalej zostáva vo svojej funkcii.

Úlohou nového viceprezidenta okrem iného bude posilnenie a rozvoj predovšetkým mládežníckej hádzanej, hádzanej na školách, ale aj na klubovej úrovni.

"Chcem byť súčasťou tímu, ktorý vráti slovenskú hádzanú tam, kde bola úspechmi a kvalitou v sedemdesiatych rokoch. Uvedomujem si, že nás - nielen mňa - čaká veľa práce. Z pohľadu strednodobého horizontu chcem v mojej nadchádzajúcej práci zúročiť svoje dvadsaťpäťročné skúsenosti v prospech hádzanej. Chcem rozvíjať potenciál tohto nádherného športu a priradiť mu aj vyšší spoločenský význam. Všetko dôležité chceme robiť postupne s otvorenými očami, ušami a takisto s otvorenými srdciami. Začneme s mládežou. Verím, že sa pridajú aj ďalší,“ uviedol prostredníctvom tlačovej správy Ernő Kelecsényi, ktorý sa spolu s ďalšími vrcholnými funkcionármi SZH zúčastnil na nedávnej porade klubov spoločnej slovensko-českej súťaže (WHIL) v Brne.

Päťdesiatšesťročný vyštudovaný ekonóm, ktorý je v súčasnosti spolumajiteľom medzinárodnej školy v Bratislave, viedol v rokoch 2011 - 2016 z pozície prezidenta hádzanársky klub Győri Audi ETO KC, kde pred mesiacom rezignoval.

Predtým pôsobil na rôznych postoch v bankovom sektore.

Na hádzanárskom poli bol aktívny ako člen ženskej sekcie v rámci EHF (2014 - 2016) a prezident Fóra ženských hádzanárskych klubov (2013 - 2016).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Bývalý šéf Győri Audi ETO KC sa stal druhým viceprezidentom SZH