Hnev fanúšikov prekročil hranicu. Schalke 04 opúšťa šéf marketingu

Futbalisti Schalke 04.
Futbalisti Schalke 04. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|8. apr 2021 o 14:39

Alexander Jobst mal čeliť vyhrážkam.

GELSENKIRCHEN. Marketingový riaditeľ nemeckého futbalového klubu Schalke 04 Gelsenkirchen sa rozhodol odstúpiť po tom, ako sa stal terčom vyhrážok. 

Alexander Jobst viedol obchodné aktivity desať rokov, ale po neúspechoch v uplynulom období sa finančná kondícia klubu výrazne zhoršila. Prispela k tomu neúčasť v Lige majstrov, vysoké platy hráčov aj pandémia koronavírusu.

Okrem iného dohliadal na lukratívnu sponzorskú dohodu klubu s ruskou štátnou plynárenskou spoločnosťou Gazprom. Tú sa mu ešte podarilo predĺžiť do roku 2025. Odstúpiť by mal koncom júna.

"Jobst zdôvodnil svoj odchod vyhrážkami voči nemu i jeho rodine. Hoci chápe hnev fanúšikov, má dojem, že prekročili hranicu," citovala stanovisko klubu agentúra AP.

"Veľmi, veľmi ťažko sa mi odchádza a trvalo mi dlho, kým som dospel k tomuto rozhodnutiu. Schalke 04 je klub, ktorý má silu byť opäť úspešný na ihrisku, na čom skutočne záleží. Je mi cťou, že som tu mohol pracovať," povedal Jobst. 

Schalke 04 je momentálne najhorším tímom v Bundeslige. V sezóne vyhralo len jeden zápas a so skóre 17:71 je osamotene na chvoste tabuľky. 

Na účasť v prípadnej baráži stráca sedem kôl pred koncom trinásť bodov, pričom v doterajších 27 kolách nazbieralo iba desať bodov. 

Naposledy hral tento klub v II. bundeslige v roku 1991.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Hnev fanúšikov prekročil hranicu. Schalke 04 opúšťa šéf marketingu