Leverkusen uhral remízu na ihrisku Schalke a v tabuľke je už na štvrtom mieste

 Hráč Leverkusenu Paulinho  (vpravo) oslavuje so spoluhráčom Kevinom Vollandom úvodný gól do bránky Schalke.
Hráč Leverkusenu Paulinho (vpravo) oslavuje so spoluhráčom Kevinom Vollandom úvodný gól do bránky Schalke. (Autor: TASR)
TASR|14. jún 2020 o 20:07

Augsburg vyhral na pôde Mainzu.

BERLÍN. Futbalisti Augsburgu zvíťazili v nedeľňajšom zápase 31. kola nemeckej bundesligy na pôde Mainzu tesne 1:0 a posunuli sa na 13. miesto tabuľky.

Duel dvoch zostupom ohrozených tímov rozhodol Florian Niederlechner už v prvej minúte.

Dvadsaťdeväťročný útočník si nabehol za obranu na vysokú loptu a akrobatickým spôsobom ju aj so šťastím poslal do siete.

Pre Augsburg to je deviate víťazstvo v sezóne, na konte má 35 bodov a v tabuľke predbehol Union Berlín. Mainz má o štyri body menej a figuruje na 15. priečke.

Domáci okrem prehry prišli aj o nigérijského krídelníka Taiwa Awoniyiho, ktorý utrpel v prvom polčase vážne zranenie hlavy a musel ísť do nemocnice.

V druhom nedeľňajšom zápase remizoval Bayer Leverkusen na ihrisku Schalke 1:1 a posunul sa na štvrté miesto tabuľky o bod pred Borussiu Mönchengladbach.

Po bezgólovom prvom polčase sa v 51. minúte dostali do vedenia domáci hráči, keď sa z penalty presadil Daniel Caligiuri.

Vedenie však do konca zápasu neudržali, v 81. minúte poslal Wendell prízemnú prihrávku do vápna a Juan Miranda si ju zrazil do vlastnej siete. Deviate Schalke tak natiahlo sériu bez víťazstva už na trinásť zápasov.

Bundesliga 2019/2020 - 31. kolo - výsledky - nedeľa

  • FSV Mainz 05 - FC Augsburg 0:1 (0:1)

Gól: 1. Niederlechner

  • Schalke 04 Gelsenkirchen - Bayer Leverkusen 1:1 (0:0)

Góly: 51. Caligiuri (z 11 m) - 81. Paulinho

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Leverkusen uhral remízu na ihrisku Schalke a v tabuľke je už na štvrtom mieste