Bénes prispel asistenciou. Borussia Mönchengladbach zdolala Frankfurt

Radosť hráčov Borussie v zápase 9. kola Bundesligy 2019/2020 Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt.
Radosť hráčov Borussie v zápase 9. kola Bundesligy 2019/2020 Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt. (Autor: Martin Meissner - TASR/AP)
TASR|27. okt 2019 o 18:10

Wolfsburg doma remizoval s Augsburgom.

BERLÍN. Futbalisti Borussie Mönchengladbach zvíťazili v nedeľňajšom domácom zápase 9. kola bundesligy nad Eintrachtom Frankfurt 4:2 a poskočili na čelo tabuľky.

V drese Borussie odohral celý zápas slovenský stredopoliar László Bénes, ktorý prihral na tretí gól Nica Elvediho.

Bénes prihrával z priameho kopu

Mönchengladbach sa ujal vedenia v 28. minúte, keď sa po brejku presadil Marcus Thuram a v prebiehajúcej sezóne strelil už štvrtý gól. Na 2:0 zvýšil v nadstavenom čase prvého polčasu krížnou strelou Oscar Wendt.

Po zmene strán znížil Danny da Costa, no v 75. minúte udreli opäť domáci. Bénes z priameho kopu poslal loptu do šestnástky na hlavu Elvediho a ten ju umiestnil presne k ľavej žrdi.

Hostia odpovedali aj na tento gól, keď sa z rohu presadil Martin Hinteregger, ale posledné slovo mal v 85. minúte Denis Zakaria a definitívne zlomil odpor súpera.

Mönchengladbach tak figuruje s 19 bodmi na čele tabuľky, o bod pred druhým Bayernom. Nasledujú sedemnásťbodové kluby Freiburg a Wolfsburg.

Wolfsburg nevyužil šancu

Futbalisti Wolfsburgu mohli ísť aj na druhú priečku tabuľky, ale v nedeľňajšom zápase len remizovali doma s Augsburgom 0:0.

Veľké šance na oboch stranách prišli už po desiatich minútach, no domáci Felix Klaus ani hosťujúci Ruben Vargas svoje tutovky nepremenili a v ďalších minútach už gólových možností príliš nebolo.

Jedna prišla na domácej strane až v samom závere a Joao Victor dokonca dostal loptu do siete, no rozhodca si ešte celú situáciu preveril na videu a po niekoľkých minútach gól neuznal pre ofsajd. Duel sa tak skončil bez gólov.

Wolfsburg nevyužil šancu poskočiť na prvé miesto tabuľky, so 17 bodmi figuruje na tretej pozícii, no môže ho preskočiť ešte Borussia Mönchengladbach, ktorá sa v prípade večerného víťazstva nad Eintrachtom Frankfurt dostane na čelo.

Augsburg je so siedmimi bodmi predposledný.

Bundesliga 2019/2020 - 9. kolo

VfL Wolfsburg - FC Augsburg 0:0

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 4:2 (2:0)

Góly: 28. Thuram, 45.+2 Wendt, 75. Elvedi, 85. Zakaria - 59. da Costa, 79. Hinteregger

/László Bénes (Borussia) odohral celý zápas a prihral na 3. gól/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bénes prispel asistenciou. Borussia Mönchengladbach zdolala Frankfurt