Haaland má ďalší historický zápis, Schalke od negatívneho rekordu zachránil tínedžer

Erling Haaland.
Erling Haaland. (Autor: AP/Michael Sohn)
TASR|10. jan 2021 o 10:31

Erling Haaland prežil ďalší vydarený zápas.

BERLÍN. Nórsky útočník Erling Haaland bol hrdinom sobotňajšieho šlágra 15. kola nemeckej futbalovej bundesligy, v ktorom Dortmund vyhral v Lipsku 3:1 a nedovolil súperovi dostať sa na čelo tabuľky.

Haaland skóroval dvakrát a postaral sa o ďalší bundesligový rekord. Po takmer roku sa z plného bodového zisku tešili futbalisti Schalke 04, keď vďaka hetriku Matthewa Hoppa zdolali Hoffenheim vysoko 4:0 a ukončili sériu 30 ligových zápasov bez víťazstva.

Všetky štyri góly v Lipsku padli až v druhom polčase. Skóre otvoril v 55. minúte anglický reprezentant Dortmundu Jadon Sancho a presadil sa v druhom zápase za sebou.

Lipsko inkasovalo prvýkrát po tom, ako si štyri zápasy udržalo čisté konto. Potom prišli Haalandove chvíle, v 71. minúte zvýšil na 2:0 a šesť minút pred koncom definitívne pochoval nádeje domácich, ktorí výsledok už len skorigovali.

Dvadsaťročný nórsky reprezentant strelil 25 gólov v úvodných 25 zápasoch v bundeslige, čo sa mu podarilo ako prvému hráčovi v histórii súťaže. Celkovo skóroval 35-krát v 34 vystúpeniach v drese svojho tímu vo všetkých súťažiach.

Dortmund po sérii zlých výsledkov na konci minulého roka, čo si odniesol tréner Lucien Favre, vyhral druhýkrát za sebou a v tabuľke je štvrtý.

Hráči Schalke odvrátili hrozbu vyrovnania negatívneho rekordu Tasmanie Belín, ktorá v sezóne 1965/1966 nevyhrala 31-krát za sebou.

Pod jasný triumf nad Hoffenheimom (4:0) sa najvýraznejšie podpísal 19-ročný Matthew Hoppe, ktorý dosiahol hetrik ako prvý Američan v nemeckej bundeslige. Schalke sa odlepilo od dna tabuľky a figuruje so siedmimi bodmi na 17. priečke.

Na posledné miesto klesol Mainz po prehre s Frankfurtom 0:2. "Cítim sa fantasticky, ani to neviem opísať. Som rád, že sme konečne vyhrali a že som k tomu prispel. Verím, že nás víťazstvo nakopne a začneme zbierať body.

Pred nami je ešte 19 zápasov, chceme sa udržať v lige," povedal Hoppe pre AFP. Z plného bodového zisku sa hráči Schalke tešili po takmer roku, predtým vyhrali 17. januára 2020 nad Mönchengladbachom (2:0).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Haaland má ďalší historický zápis, Schalke od negatívneho rekordu zachránil tínedžer