Buffon zostáva v Juventuse Turín

Gianluigi Buffon.
Gianluigi Buffon. (Autor: SITA)
SITA|13. jún 2011 o 13:59

Taliansky futbalový brankár Gianluigi Buffon zostane aj v nasledujúcej sezóne hráčom Juventusu Turín.

TURÍN. Správy z Apeninského polostrova vraveli o tom, že skúsený 33-ročný gólman opustí po ročníku 2010/2011 káder "starej dámy" a nájde si nové pôsobisko. Tieto špekulácie poprel sám Buffon v rozhovore pre denník Gazzetta dello Sport.

"Zostávam v Juventuse a sľubujem, že budem takým Buffonom, akým som bol kedysi. Milujem Juventus. V uplynulej sezóne prišlo k niekoľkým nedorozumeniam, ale nechcem nikoho obviňovať," vyhlásil taliansky reprezentačný brankár.

Turínsky klub skončil v nedávno skončenom ročníku na 7. mieste v tabuľke Serie A a neprebojoval sa do pohárovej Európy.

"Členovia exekutívy klubu ma lepšie spoznali a dúfam, že aj ocenia moje výkony i celú moju osobnosť. O budúcnosti nemám akékoľvek pochybnosti, na 100 percent zostanem v Juventuse," doplnil Buffon, ktorý má zmluvu so súčasným zamestnávateľom do roku 2013.

Novým koučom "starej dámy" sa po neúspešnej minulej sezóne stal Antonio Conte, ktorý nahradil vo funkcii Luigiho Delneriho.

Filippo Inzaghi možno po desiatich rokoch zmení dres v rámci talianskej Serie A. O útočníka s povestným čuchom na góly, ktorý v auguste oslávi už 38. narodeniny, sa podľa Diretta News zaujíma Fiorentina.

Rodák z Piacenzy si od roku 2001 oblieka dres AC Miláno, predtým sa zviditeľnil v Juventuse Turín.

Majster sveta z roku 2006 nedávno predĺžil spoluprácu s tímom zo San Sira o ďalší rok, v ofenzíve „rossoneri“ mu ale konkurujú Alexandre Pato, Zlatan Ibrahimovič, Robinho, Antonio Cassano či Alberto Paloschi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Buffon zostáva v Juventuse Turín