Buffon a De Sciglio sú zranení, ich štart proti Kostarike nie je istý

Gianluigi Buffon na prvý zápas na MS stále čaká.
Gianluigi Buffon na prvý zápas na MS stále čaká. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. jún 2014 o 08:34

Talianom aj Španielom sa zranili brankári. Najbližšie zápasy hrať nebudú.

MANGARATIBA. Taliansky futbalový brankár Gianluigi Buffon i obranca Mattia De Sciglio sú stále zranení a nad ich štartom v piatkovom zápase proti Kostarike na MS 2014 visí otáznik. Buffon utrpel na poslednom tréningu "azúrových" pred začiatkom šampionátu zranenie ľavého členka a kolena.

V otváracom dueli proti Anglicku (2:1) ho veľmi dobre zastúpil Salvatore Sirigu. De Sciglio má natiahnutý sval.

"V prípade Buffona som optimistom a dúfam v jeho skoré uzdravenie. Ťažko teraz vysloviť prognózu, či stihne už zápas s Kostarikou, rozhodne sa zrejme až vo štvrtok. Zdravotný stav De Sciglia ešte nie je taký, aby sa hráč mohol zapojiť do tréningového procesu," povedal pre agentúru AP lekár talianskeho tímu Enrico Castellacci.

Zranený de Gea

Brankár sa zranil aj Španielom. Pre Davida de Geu sa v Brazílii otvorila šanca stať sa novou brankárskou jednotkou Španielska, ale futbalový osud bol proti.

Dvadsaťtriročný gólman Manchestru United má na základe nedeľňajších vyšetrení natiahnutý sval v nohe a podľa španielskych médií sa nevyhne približne desaťdňovej pauze. To by znamenalo, že Madridčan sa určite nepredstaví v zostávajúcich dvoch dueloch B-skupiny proti Čile a Austrálii.

Kapitán Iker Casillas predviedol proti Holanďanom (1:5) zrejme najhorší výkon medzi troma žrďami v živote a dá sa predpokladať, že tréner Vicente del Bosque siahne po zmene na citlivom poste. K dispozícii má ešte Pepeho Reinu, ktorý uplynulú sezónu odchytal v talianskom Neapole.

Eto´o netrénuje

Kapitán kamerunskej futbalovej reprezentácie Samuel Eto´o už dva dni netrénoval a jeho štart v stredajšom zápase majstrovstiev sveta proti Chorvátsku je otázny.

Africký účastník šampionátu musí nad európskym výberom vyhrať, ak chce pomýšľať na postup do vyraďovacej fázy. Kamerunčania prehrali vo svojom prvom vystúpení v Brazílii v A-skupine s Mexikom 0:1.

Eto´o absentoval po sobote aj na nedeľňajšom tréningu vo Vitorii, kde má jeho tím rozložený hlavný stan. Podľa trénera Volkera Finka má útočník Chelsea problémy s pravým kolenom, ktoré ho trápilo aj v príprave na svetový šampionát. Tridsaťtriročný zakončovateľ hrá už na svojich štvrtých majstrovstvách sveta v kariére.

Reina sa vráti do Liverpoolu

Ďalší brankár španielskej futbalovej reprezentácie Pepe Reina sa pred nadchádzajúcou sezónou vráti do FC Liverpool. Pobudne tam minimálne dovtedy, kým sa nenájde riešenie ohľadom jeho pôsobiska. Reina chytal v uplynulom ročníku za SSC Neapol, kam odišiel po príchode Belgičana Simona Mignoleta, ktorý sa stal jednotkou pre trénera Liverpoolčanov Brendona Rodgersa.

Tridsaťjedenročný Španiel teraz čaká na rozhodnutie Neapolčanov, či si ho budú chcieť udržať. "Musím sa vrátiť, ešte mám na dva roky kontrakt s FC Liverpool," poznamenal Reina, ktorý nevylúčil ani prípadný prestup: "Uvidíme, čo sa udeje."

Neapol, kde bol spoluhráčom slovenského stredopoliara Mareka Hamšíka, aj jeho zásluhou obsadil v Serie A 3. miesto, vďaka čomu sa kvalifikoval do Ligy majstrov, navyše triumfoval v Talianskom pohári. Reina odchytal v najvyššej talianskej súťaži 30 stretnutí.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Buffon a De Sciglio sú zranení, ich štart proti Kostarike nie je istý