Budaj so šťastným zásahom, Svatoš s gólom

SITA|29. okt 2007 o 14:20

DENVER 29. októbra (SITA) - Slovenský hokejový brankár Peter Budaj sa v nedeľňajšom stretnutí zámorskej NHL opäť postavil do bránky Colorada a aj jeho 21 úspešných zásahov prispelo k výhre jeho tímu nad ...

DENVER 29. októbra (SITA) - Slovenský hokejový brankár Peter Budaj sa v nedeľňajšom stretnutí zámorskej NHL opäť postavil do bránky Colorada a aj jeho 21 úspešných zásahov prispelo k výhre jeho tímu nad Minnesota Wild. Zákrok z kategórie výnimočných vytiahol zo svojho repertoáru banskobystrický rodák v priebehu tretieho dejstva za stavu 2:1 pre "lavínu", keď zlikvidoval pokus Fína Petteriho Nummelina smerujúci do ľavého horného rohu jeho svätyne. Slovenský gólman sa v tom momente po predchádzajúcom zákroku pri druhej žrdi bránky iba zdvíhal z ľadu, napriek tomu situáciu vyriešil naozaj bravúrne. "Avs" sa víťazstvom priblížili práve k Wild na rozdiel dvoch bodov v tabuľke Severozápadnej konferencie. "Ďakujem Bohu za tento zákrok. Súperov hráč mal pred sebou prázdnu bránku a ja som sa snažil lapačkou čo najviac vykryť tento priestor. Potreboval som kusisko šťastia," povedal po zápase 25-ročný Budaj, ktorý akoby "skopíroval" úspešný zásah brankárskeho kolegu Josého Theodora v piatkovom stretnutí proti Calgary. Kapitán Colorada Joe Sakic ohodnotil zákrok slovenského reprezentanta ako neuveriteľný.

Minnesota sa na ľade Colorada predstavila bez zranenej dvojice Pavol Demitra, Marián Gáborík. Marek Svatoš sa v tomto meraní síl prezentoval jedným gólom, keď sa k svojmu piatemu presnému zásahu v sezóne dostal po akcii Joa Sakica, ktorý za bránkou vybojoval puk a dorážka slovenského krídelníka prešla za chrbát Josha Hardinga. "Puk sa odrazil ku mne a ja som ho len poslal do bránky. Mal som šťastie, že som stál v správny moment na správnom mieste," povedal Svatoš, ktorý po úvode sezóny v štvrtom útoku odohral zápas na pravom krídle druhej formácie s centrom Sakicom a naľavo so Smythom. "Tvrdo som na sebe pracoval a odmenou je pre mňa posun v hierarchii útokov," dodal košický rodák. Pochvalne sa na jeho adresu vyjadruje aj Sakic: "Marek mal oproti minulému roku oveľa lepší vstup do sezóny. Po zraneniach sa opäť dostal do formy. Pred bránkou sa cíti ako doma a keď dostane v tomto priestore puk, je nebezpečný."


Nachádzate sa tu:
Domov