Budaj o farme: Bolo to ťažké, ale do NHL sa chcem vrátiť čo najskôr

Peter Budaj.
Peter Budaj. (Autor: facebook)
SITA|8. okt 2014 o 10:19

Slovenský hokejový brankár Peter Budaj chce dodržať zmluvu a začne sezónu na farme Winnipegu.

WINNIPEG. Slovenský hokejový brankár Peter Budaj, ktorý začne sezónu vo farmárskej AHL v tíme St. John's IceCaps, sa chce čo najskôr vrátiť do NHL.

Jeho nový zamestnávateľ v NHL Winnipeg Jets ho v pondelok zaradil na listinu voľných hráčov, z ktorej si ho mohol vybrať iný klub. Keďže oňho nebol záujem, od utorka je hráčom IceCaps. Jets získali Budaja v nedeľu výmenou z Montrealu.

O výmene netušil

"Netušil som, že môže prísť k výmene. Keď ma vymenili, bol som nadšený, že dostanem viac príležitostí hrať a ukázať, čo vo mne je. Potom ma však zaradili na waiver listinu, bolo to celkom ťažké," priznal v rozhovore pre Winnipeg Sun Budaj.

"Chápem situáciu, na súpiske môže byť len 23 hokejistov. Dúfam, že dostanem dostatok šancí v IceCaps a bude to dobrý odrazový mostík na návrat do Winnipegu. Mojím hlavným cieľom je hrať za Winnipeg v NHL," doplnil

Prvýkrát od vstupu do NHL v sezóne 2005/2006 v drese Colorada sa slovenský gólman objavil na farme. Tam budú jeho konkurentmi Američan Connor Hellebuyck a Fín Juho Olkinuora. V prvom tíme Winnipegu dostali prednosť Ondřej Pavelec a Michael Hutchinson.

Zmluvu chce dodržať

Nad odmietnutím farmy Budaj neuvažoval. "To rozhodne nie. Ctím svoju zmluvu. Budem tvrdo pracovať a dúfam, že to bude naozaj dobrý odrazový mostík. Samozrejme, vo Winnipegu chcem byť hneď, ako to bude možné," uviedol Banskobystričan.

"Vždy sa snažím dodržať zmluvu a chytať čo najlepšie. Nezáleží na tom, kde hrám, môj prístup sa nemení," doplnil.

Utorok bol pre slovenského gólmana náročným dňom. Manželku a dieťa musel presťahovať do nového domova a začať novú kapitolu kariéry. "Mám ešte čo ponúknuť, budem pripravený chytať čo najlepšie na najvyššej úrovni," uviedol Budaj.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Budaj o farme: Bolo to ťažké, ale do NHL sa chcem vrátiť čo najskôr