Bubenko trénerom gréckeho Volosu, ide tam aj Pav. Majerník

SITA|3. júl 2008 o 17:32

BRATISLAVA 3. júla (SITA) - Grécky druholigový futbalový klub Olympiakos Volos bude počas najbližšieho roka novým pôsobiskom slovenského trénera Jozefa Bubenka. Ako o novom zamestnávateľovi bývalého trénera ...

BRATISLAVA 3. júla (SITA) - Grécky druholigový futbalový klub Olympiakos Volos bude počas najbližšieho roka novým pôsobiskom slovenského trénera Jozefa Bubenka. Ako o novom zamestnávateľovi bývalého trénera slovenskej dvadsaťjednotky uviedol denník Šport, Volos v minulej sezóne skončil na 14. mieste gréckej 2. ligy, preto vedenie klubu hneď po skončení sezóny začalo hľadať nového trénera. Nakoniec sa dohodli s 57-ročným extrénerom Interu Bratislava, ktorý žlto-čiernych v rokoch 2000 a 2001 priviedol k dvom titulom majstra Slovenska a k dvom triumfom v Slovenskom pohári. "Ústne sme už všetko okolo novej zmluvy prebrali a s predstaviteľmi klubu sme sa už dohodli. Pod zmluvou už chýba iba podpis zainteresovaných strán," cituje denník Sport slová Jozefa Bubenka, ktorý v Grécku už v minulosti pôsobil. Bubenko, ktorý bol už hlavným trénerom v Panionose Atény a Iraklise Solún, priznal, že chcel trénovať v Grécku. A keď mu funkcionári Volosu povedali, že v budúcej sezóne chcú skončiť vyššie ako v tej predchádzajúcej, ich ponuku prijal. Jozef Bubenko okrem Grécka pôsobil najmä v slovenských ligových kluboch. Ako hlavný tréner sedel na lavičke Tatrana Prešov, JAS Bardejov, Inter Bratislava a Spartak Trnava. V slovenskej najvyššej futbalovej súťaži bol hlavným trénerom v 254 stretnutiach.

Tréner Bubenko by mal medzi svojimi novými zverencami mať aj 29-ročného krajana Pavla Majerníka, ktorý v uplynulej sezóne obliekal dres MFK Košice. Mladší z futbalovým bratov Majerníkovcov po sezóne najskôr skúšal šťastie v českom Zlíne, no neskôr sa dohodol na dvojročnej zmluve s vedením Olympiakosu Volos.


Nachádzate sa tu:
Domov