Bryzgalov hráčom mesiaca, medzi ocenenými aj Malkin a Miller

TASR|2. apr 2012 o 21:55

Hokejový brankár Philadelphie Flyers Iľja Bryzgalov síce vynechal posledné dva zápasy v mesiaci, no napriek tomu sa stal prvou hviezdou NHL za marec.

NEW YORK.

Okrem ruského gólmana sa v prestížnej spoločnosti ocitli aj center Pittsburghu Penguins Jevgenij Malkin, za tretiu hviezdu vyhlásili brankára Buffala Sabres Ryana Millera.

V trinástich dueloch počas uplynulých štyroch týždňov zaznamenal Bryzgalov 10 výhier, dve prehry a jednu remízu s priemerom 1,43 inkasovaného gólu na zápas. Štyrikrát zatiahol roletu a dosiahol 94,7% úspešnosť svojich zákrokov.

Mesiac marec odštartoval sériou siedmich výhier v rade a štyrmi čistými kontami v piatich stretnutiach.

Vytvoril klubový rekord s 249:43 minútami bez inkasovaného gólu. Dvakrát za sebou ho vyhlásili v zámorskej profisúťaži za hráča týždňa. Vďaka Bryzgalovovi vyhrali letci v marci 11 stretnutí, čo v poslednom mesiaci základnej časti stalo hokejistom Philadelphie len piatykrát v histórii.

Hokejový elegán Malkin zakončil tretí mesiac v roku s bilanciou 11 gólov a 12 asistencií v 15 stretnutiach. Zo spomínaného balíku zápasov zaznamenal minimálne bod v 13 dueloch, pričom osemkrát mal aspoň dva body a štvrtý päťbodový zápas v sezóne absolvoval 20. marca proti Winnipegu. Aj preto zaslúžene vedie kanadské bodovanie ligy.

Miller drží hokejistov Buffala nad vodou v boji o playoff. V 15 dueloch dosiahol desať výhier, tri prehry a dva remízy s priemerom 2,17 inkasovaných gólov na zápas. To všetko pri 93-percentnej úspešnosti svojich zákrokov a dvoch shutoutoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bryzgalov hráčom mesiaca, medzi ocenenými aj Malkin a Miller