Brezovan na trojdňovej skúške v Evertone

SITA|25. sep 2007 o 10:03

LIVERPOOL 25. septembra (SITA) - Slovenský futbalový brankár Peter Brezovan možno vymení tretiu najvyššiu anglickú súťaž League One za elitnú Premier League. Futbalistu, ktorého zamestnávateľom je od ...

LIVERPOOL 25. septembra (SITA) - Slovenský futbalový brankár Peter Brezovan možno vymení tretiu najvyššiu anglickú súťaž League One za elitnú Premier League. Futbalistu, ktorého zamestnávateľom je od lanského leta Swindon Town, pozvali na trojdňovú skúšku predstavitelia Evertonu. Ak 27-ročný bratislavský odchovanec na testoch zaujme, mal by v Goodison Parku zostať dlhšie. Podľa servera futbal.sk je najpravdepodobnejšou alternatívou hosťovanie do januára a následný riadny prestup.

Brezovan sa zatiaľ v tejto sezóne vo Swindone do bránky poriadne nedostal, keďže jednotkou v tíme je Phil Smith. Anglické médiá sa však zhodujú v tom, že Brezovanova hodnota nezodpovedá vysedávaniu na lavičke, a preto by mal prestúpiť možno aj do vyššej súťaže. Swindon mal už v auguste na stole reálnu ponuku vo výške 300 000 libier od účastníka druhej najvyššej súťaže Wolverhamptonu, ale slovenský gólman napokon "vlkov" neposilnil.

Peter Brezovan prišiel na štadión The County Ground v lete minulého roka na hosťovanie z 1. FC Boby Brno a v marci podpísal s tímom dvojročný kontrakt. V ligovom stretnutí 14. októbra 2006 s Grimsby Town pribrzdila rozlet tohto bývalého reprezentanta SR do 21 rokov zlomenina ruky.

V Evertone, ktorému patrí po 7 kolách v tabuľke Premier League 9. priečka, je brankárskou jednotkou známy Američan so skúsenosťami z Manchestru United Tim Howard a dvojkou Nemec Stefan Wessels.


Nachádzate sa tu:
Domov