Bratislavská Slávia v Challenge cupe postúpila, Seničanky vypadli

SITA|15. dec 2010 o 19:00

Volejbalistky VK Slávie UK EU Bratislava postúpili do ďalšej fázy Vyzývacieho pohára, zatiaľ čo volejbalistky Senice prehrali so Schaffhausenom aj v odvete a zo súťaže vypadli.

CRAIOVA. Volejbalistky slovenského majstra VK Slávie UK EU Bratislava postúpili do ďalšej fázy Vyzývacieho pohára (Challenge Cup). V odvetnom dueli 2. kola síce prehrali na ihrisku SCMU Craiova 0:3, ale keďže v prvom súboji pred týždňom na vlastnom ihrisku zvíťazili 3:1, rozhodoval o postupujúcom tzv. zlatý set.

V tejto dodatkovej skrátenej hre si zverenky trénerky Zuzany Tlstovičovej veľmi rýchlo vypracovali až šesťbodový náskok (10:4) a už svoje snaženie dotiahli do konca. Je to pre ne veľký medzi národný úspech.

Odvetný zápas 2. kola Challenge Cup-u vo volejbale žien:

CSMU Craiova (Rum.) - Slávia UK EU Bratislava 3:0 (24, 18, 21), prvý zápas 1:3, zlatý set: 8:15 - do ďalšej fázy postupuje Slávia UK EU

92 min, rozhodovali: Pavel Anderson (Rus.) a Stamatios Michelinakis (Gréc.)

V prvej polovici úvodného setu sa súperi striedali vo vedení. Potom však domáce získali mierny náskok, na druhý oddychový čas išli za stavu 16:13. V dramatickej koncovke mali nakoniec pevnejšie nervy domáce volejbalistky, tie vyhrali 26:24 a ujali sa vedenia 1:0.

Druhý set bol v ich réžii. Veľmi rýchlo dokázali slávistkám odskočiť a poľahky dotiahli svoje snaženie k presvedčivému víťazstvu 25:18. V treťom dejstve sa zdalo, že bratislavské vysokoškoláčky už viac myslia na zlatý set, ale stále si udržiavali domáce "na dohmat".

Rumunky si však už šancu nenechali vziať a víťazstvom 25:21 uzavreli zápas na 3:0 a vynútili si zlatý set, ktorý podľa pravidiel Európskej volejbalovej konfederácie v takýchto prípadoch rozhoduje o postupujúcom.

V ňom im patril prvý bod, ale potom to zobrali do rúk hostky. Zverenky trénerky Zuzany Tlstovičovej viedli 4:1, 7:2, 10:4 a svoje snaženie premenili na jednoznačné víťazstvo 15:8 znamenajúcemu ich postup do ďalšej fázy tejto tretej najvýznamnejšej európskej klubovej pohárovej súťaže.

Seničanky prehrali aj v odvete

Volejbalistky slovenského vicemajstra VK GAT Solutions Senica prehrali aj v odvetnom zápase druhého kola Vyzývacieho pohára (Challenge Cup) so švajčiarskym tímom Kanti Schaffhausen 1:3.

Rovnakým výsledkom podľahli Záhoráčky svojim súperkám aj pred týždňom na ich ihrisku a z ďalších bojov v tejto súťaži sú vyradené. Napriek prehre podali bojovný a odvážny výkon a favorita duelu poriadne potrápili.

Odvetný zápas 2. kola Challenge Cup-u vo volejbale žien:

VK GAT Solutions Senica - Kanti Schaffhausen (Švaj.) 1:3 (-25, 24, -12, -25), prvý zápas 1:3, do ďalšej fázy postupuje Kanti

105 min, rozhodovali Sanja Miklošičová (Slovin.) a Sorina Niculescová (Rum.)

Seničanky sa do vysokého favorita duelu pustili bez rešpektu. Prvý set priniesol nečakane vyrovnanú hru a volejbalistky švajčiarskeho tímu rozhodli o svojom tesnom víťazstve 27:25 až v dramatickej koncovke. Ak si niekto myslel, že nešťastná prehra Záhoráčky zlomí, veľmi sa mýlil, pretože druhé dejstvo prinieslo rovnako vyrovnaný volejbal a na jeho konci sa tentoraz tešili domáce hráčky, ktoré víťazstvom 26:24 vyrovnali na 1:1.

V treťom sete to bolo vyrovnané iba na začiatku. Od stavu 12:10 pre hostky však už amatérky zo Senice získali iba dva body a po ich hladkej prehre 12:25 bol stav 1:2. Ani to ich nezlomilo a vo štvrtom sete to dlho vyzeralo na ich víťazstvo.

Mali dokonca setbal, ale práve tam sa ukázala sila a skúsenosti švajčiarskeho tímu, dres ktorého si oblieka až sedem legionárok. Tie nakoniec vyhrali 27:25, celý zápas 3:1 a postúpili do ďalšej fázy tejto tretej najvýznamnejšej európskej klubovej pohárovej súťaže. Seničanky však favorita nečakane potrápili a mohli ísť z ihriska so vztýčenými hlavami.

Doprastav neuhral ani set

Volejbalistky bronzového tímu uplynulej sezóny slovenskej extraligy VK Doprastav Bratislava prehrali aj v odvetnom zápase 2. kola Vyzývacieho pohára (Challenge Cup) s francúzskym Evreux VB 0:3 a ukončili svoje účinkovanie v tejto európskej klubovej súťaži. Rovnakým výsledkom sa skončil aj ich prvý duel v Bratislave.

Proti favorizovanému francúzskemu tímu, ktorý má v kádri dve domáce reprezentantky, dve Brazílčanky, jednu Senegalčanku, Poľku a Srbku, tak v dvoch súbojoch neuhrali ani set. V Evreux dokázali vzdorovať súperovi iba v druhom dejstve, v ktorom prehrali až po nešťastnej koncovke najtesnejším rozdielom 23:25. V zostávajúcich setoch hráčky domáceho tímu suverénne potvrdzovali svoju rolu favorita.

Odvetný zápas 2. kola Challenge Cup-u vo volejbale žien:

Evreux VB - VK Doprastav Bratislava 3:0 (17, 23, 16), prvý zápas 3:0, do ďalšej fázy postupuje Evreux

71 min, rozhodovali: Nicolae Cristea (Rum.) a Michel Mestdagh (Belg.)

Doprastaváčky sa v prvom sete na ihrisku iba hľadali a kým sa našli, prehrali ho 17:25. V druhom dejstve však akoby v drese hostiek nastúpila iná zostava. S vysokým favoritom držali zverenky trénera Marka Rojka krok a boli mu rovnocenným súperom.

Domáce volejbalistky až do poslednej lopty museli bojovať o víťazstvo a napokon vyhrali set najtesnejším možným rozdielom 25:23. V treťom sete však hráčky bronzového tímu slovenskej extraligy opäť skĺzli k starým chybám a posadili súpera na koňa. Zápas bez prestávok medzi setmi trval 71 min.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Bratislavská Slávia v Challenge cupe postúpila, Seničanky vypadli