Brankára Kamenára teší záujem francúzskych médií

Ľuboš Kamenár (vpravo)
Ľuboš Kamenár (vpravo) (Autor: TASR)
TASR|3. júl 2009 o 17:45

Slovenský futbalový brankár Ľuboš Kamenár má za sebou príjemné privítanie vo francúzskom tíme FC Nantes. V piatok popoludní ho ...

NANTES. Slovenský futbalový brankár Ľuboš Kamenár má za sebou príjemné privítanie vo francúzskom tíme FC Nantes. V piatok popoludní ho účastník druhej najvyššej súťaže predstavil na oficiálnej tlačovej konferencii ako novú posilu a 22-ročný "Kameň" sa tešil veľkému záujmu médií.

Prítomným novinárom odpovedal Kamenár na ich otázky v slovenčine, ktoré vzápätí tlmočníčka preniesla do francúzštiny. Člen širšieho reprezentačného kádra sám priznal, že práve jazyková bariéra bude pre neho zo začiatku najväčším problémom: "Prichádzam do nového klubu a začiatky sú vždy ťažké. Priznávam, po francúzsky neviem ani slovíčko, ale rýchlo si nájdem učiteľa a začnem so štúdiom," sľúbil Kamenár, ktorý podpísal s tímom od Atlantiku päťročný kontrakt.

V piatok predpoludním si ho lekári preklepli od hlavy po päty, u novej posily nezistili žiadny zdravotný problém a tak je bývalý gólman Artmedie Petržalka už napevno členom "žlto-zeleného" tábora. "Som veľmi šťastný, že si ma vybral klub s takou slávnou minulosťou. Vypadol síce z najvyššej súťaže, ale prestup do Nantes rozhodne neberiem ako krok späť v mojej kariére," povedal Kamenár. Posledné dni boli pre slovenského brankára hektické. Ani teraz si nevydýchne, po mediálnej prezentácii odcestoval s mužstvom na desaťdňové sústredenie do Annecy.

Kandidátom na post trénera Česka aj Michal Bílek

Po stroskotaní plánu s Karlom Jarolímom z pražskej Slavie sa hľadanie trénera českej futbalovej reprezentácie začína odznova. V hre je niekoľko kandidátov a najnovšie sa medzi nimi objavilo meno Michala Bíleka.

"Máme k sebe s Ivanom Hašekom blízko," citoval piatkový denník Sport slová nedávneho trénera slovenského corgoňligistu Ružomberka. S novým prezidentom Českomoravského futbalového zväzu (ČMFS) Hašekom sú bývalí spoluhráči a Bílek je momentálne bez angažmán.

Sport ho označil za možný tajný tromf a medzi ďalších vážnych kandidátov na post kouča súpera Slovenska v kvalifikácii o postup na MS 2010 menoval Jozefa Chovanca, Ladislava Škorpila, ale aj Karla Brücknera.

Po zvolení do funkcie prezidenta ČMFS si Hašek vytýčil za prioritu číslo jeden výber nového reprezentačného trénera. Po odmietnutí Jarolíma povedal: "Mám v hlave ďalších adeptov, ale konkrétne mená po mne nechcite". Do kategórie kandidátov, ktorí popri štyroch menovaných "stoja bokom", zaradil denník Sport ešte Jaroslava Hřebíka, Josefa Csaplára, Miroslava Beránka, Františka Komňackého, Vítězslava Lavičku, ale aj Dušana Uhrina staršieho, súčasného kormidelníka Slovana Bratislava.

Nachádzate sa tu:
Domov