Brankár Štochl: Každý si musí uvedomiť, o čo ide

Richard Štochl v zápase s Poľskom.
Richard Štochl v zápase s Poľskom. (Autor: TASR)
TASR|17. jan 2011 o 13:46

Slovenskí hádzanári musia v zápase s Argentínou bodovať. Po prehratých zápasoch s Poľskom a Švédskom majú na konte nulu.

GÖTEBORG. Ak sa aj tretie vystúpenie slovenských hádzanárov na majstrovstvách sveta vo švédskom Göteborgu skončí v pondelok (16.15) bez bodu, na 99 percent si v piatok nebudú baliť kufre do štvrťfinálovej skupiny v Malmö a Lunde, ale naberú kurz iba do zápasov o umiestenie na 13. až 24. priečke.

Ich prvý existenčný zápas s Argentínou prichádza po dni voľna, v ktorom mali Slováci možnosť vyčistiť si hlavu po zahanbujúcej prehre s domácimi Švédmi 22:38.

Na Argentínu agresívnejšie

"Konečne by sme mohli začať brániť a hrať trochu agresívnejšie a nedať súperovi toľko priestoru ako doteraz," zbožne si želal brankár Richard Štochl, ktorý sa po slabom dni s Poliakmi síce proti Švédom prezentoval tradične skvelými kúskami, no ani tie nestačili na odvrátenie debakla.

Štochl patrí medzi najskúsenejších hráčov výberu Zoltána Heistera a medzi tých hráčov, ktorí neberú na ľahkú váhu žiadny zápas a žiadny výsledok.

Všetci všetko

"Musíme dať do toho všetci všetko, aby sme dosiahli vytúžené víťazstvo a prelomili tú smolu, či herný výpadok, ktorý sme mali doteraz. Aby sme ukázali, že vieme hrať hádzanú a aby sme vyhrali. Chceme všetko hodiť za hlavu, no treba, aby si každý uvedomil, o čo v tomto zápase pôjde," nepriamo vyzval aj ostatných spoluhráčov.

Hru najbližšieho súpera zhodnotil slovami: "Myslím si, že majú solídnu vysunutú obranu, vďaka ktorej môžu hrať dosť aktívne dopredu a ťahajú sa rýchlo dopredu. Na to si budeme musieť dať pozor."

Pozor na Caroua

V argentínskom kádri rezonuje najmä jedno meno, meno pivota a najlepšieho kanoniera tímu pôsobiaceho v španielskej Asobal lige. "Je to môj spoluhráč z Ademaru Gonzalo Carou, ktorý väčšinou bráni. Viacero hráčov tam hrá v Španielsku a určite nemajú slabý tím. Vidieť sme to mohli aj v zápase s Poliakmi, kde s nimi hrali celý zápas vyrovnanú partiu," prezradil krídelník Martin Straňovský.

"Každý vie, že prvé dva zápasy sme hrali s favoritmi skupiny. Prvý zápas s Poľskom bol veľmi dobrý, no my sme tam mali hluchú desaťminútovku, počas ktorej sme stratili ak nie prvé dva body, tak aspoň jeden. So Švédmi sme mali iba 20 hodín na oddych a chýbali nám sily. Po dobrom prvom polčase sme nakoniec prehrali vysokým rozdielom, ale myslím si, že sme si to nezaslúžili prehrať o 16 gólov," vrátil sa k predošlým vystúpeniam mladší z bratskej dvojice reprezentantov.

"Čakajú nás tri zvyšné kľúčové zápasy a bude sa treba vzchopiť a dať hlavu hore, nastúpiť seriózne a bojovne a zdolať všetkých troch súperov."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Brankár Štochl: Každý si musí uvedomiť, o čo ide