Brankár Pramuk ide po sezóne do HSC Suhr Aarau

V bránke slovenskej reprezentácie stojí Martin Pramuk.
V bránke slovenskej reprezentácie stojí Martin Pramuk. (Autor: TASR)
SITA|23. jan 2014 o 12:19

Slovenský reprezentant v hádzanej Martin Pramuk bude od nasledujúcej sezóny chytať HSC Suhr Aarau. Kodajovú prestupuje zase do Dusla Šaľa.

AARAU. Švajčiarsky hádzanársky klub HSC Suhr Aarau bude mať novú brankársku jednotku. Od sezóny 2014/2015 bude stáť medzi troma žrďami aktuálneho účastníka druhej najvyššej súťaže slovenský gólman Martin Pramuk, ktorý v súčasnosti chytá za prvoligového lídra Pfadi Winterthur.

"Brankárska pozícia v hádzanej je veľmi dôležitá. Tešíme sa, že ju od nadchádzajúceho ročníka obsadíme skúseným Pramukom. Vzhľadom na naše postupové plány máme kľúčové posty obsadené ostrieľanými hráčmi," uviedol športový šéf a viceprezident HSC Martin Suter.

Aarau je na čele NLB a má ambíciu postúpiť medzi elitu. Pramuk, ktorý bude zároveň aj klubovým trénerom brankárov v mládežníckych kategóriách, je jeho štvrtou posilou. Dohoda znie na tri roky.

Tridsaťsedemročný Slovák pôsobí vo Švajčiarsku od roku 2006, v drese Pfadi Winterthur sa tešil z triumfu v domácej pohárovej súťaži a bol vicemajstrom.

Predtým si vyskúšal angažmán v maďarskej Nyíregyháze a na Slovensku chytal za Košice, s ktorými sa stal šampiónom. S reprezentáciou SR sa predstavil na ME 2006 vo Švajčiarsku (16.), ME 2008 v Nórsku (16.) a MS 2011 vo Švédsku (17.).

Sťahuje sa aj Kodajová

Hádzanárky HK Slovan Duslo Šaľa majú novú akvizíciu. Družstvo trénera Rudolfa Petrikoviča sa rozšírilo o spojku Dominiku Kodajovú. Členka širšieho kádra slovenskej ženskej reprezentácie doteraz hrávala v drese ŠKP Piccard Senec, ktorý takisto ako Šaľa účinkuje v spoločnej slovensko-českej súťaži žien (WHIL). Informuje o tom denník Šport.

"O angažovaní Kodajovej sme uvažovali už minulý rok. Vtedy sa nám ju nepodarilo dotiahnuť, keďže aj Senec mal iné ambície a nechcel sa oslabiť. Sme radi, že teraz sa nám ju napokon podarilo získať. Dominika je mladá, perspektívna hráčka, dobrá strelkyňa, veď medzi kanonierkami WHIL jej momentálne patrí druhá priečka," informoval sekretár Dusla Ladislav Kovács.

V šalianskom kádri figuruje viacero reprezentačných spojok - napr. Simona Szarková, Eva Veselková, Sofia Demajová. "Možnosti jej využitia sú všestranné, ale s Dominikou ako univerzálkou počítame najmä na post strednej spojky," dodal Kovács.

"Predstavitelia šalianskeho klubu ma kontaktovali už pred rokom a až teraz sa nám podarilo dotiahnuť všetky veci, aby som mohla hrať za Duslo. Aj to, že má Šaľa mladé a perspektívne družstvo, bolo jedným z dôvodov, prečo som sa tam rozhodla ísť. Hráčsky sa môžem posunúť ďalej, keďže ide o kvalitný klub," uviedla Kodajová, ktorá si chce vybojovať miesto v zostave úradujúceho slovenského vicemajstra.

"Samozrejme, uznávam kvality všetkých mojich nových spoluhráčok. Viem, že sú v kádri kvalitné spojky, s ktorými som sa už stretla aj v reprezentácii. Trúfam si však presadiť sa v tvrdej konkurencii. Verím, že do kolektívu dobre zapadnem a pomôžem družstvu k splneniu cieľov."

Kodajová by mala prvýkrát nastúpiť v drese Dusla už v nedeľňajšom stretnutí 13. kola WHIL na palubovke HC Zlín. Dvadsaťročná spojka má za sebou pôsobenie v mládežníckych výberoch SR, na klubovej úrovni hrávala v bratislavskom Interi a ŠKP. Rodáčka z Bratislavy získala za rok 2011 ocenenie pre slovenský talent roka WHIL.

Do reprezentácie volajú Dubajovú

Výkony slovenskej hádzanárky Kataríny Dubajovej za MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz v najvyššej poľskej súťaži neušli ani pozornosti trénera ženskej reprezentácie Slovenska Dušana Poloza. Český kormidelník oslovil 35-ročnú spojku, či by nemala záujem znovu si obliecť dres národného tímu SR. Historicky najlepšia kanonierka slovenskej reprezentácie povedala áno už v súvislosti s februárovým sústredením v Partizánskom (16. - 19. 2.).

"Verím, že som sa rozhodla správne, stále ma to ťahá hrať za Slovensko. Ak ma klub uvoľní, tak prídem na februárový zraz. Musím sa však ešte spýtať vedenia, keďže to nie je asociačný termín," prezradila pre agentúru SITA aktuálne tretia najlepšia kanonierka PGNiG Superligy so 79 gólmi v 9 zápasoch.

Katarína Dubajová doteraz naposledy nastúpila za národný tím SR ešte pod vedením Petra Sabadku 8. júna v Oradei v odvetnom zápase proti Rumunsku (22:30) v neúspešnej II. fáze kvalifikácie MS 2013.

Bratislavská rodáčka vtedy, keďže ešte nevedela, ako a či vôbec bude pokračovať jej hráčska kariéra, nevylúčila svoju rozlúčku s reprezentáciou. Teraz to vyzerá, že sa do nej po ôsmich mesiacoch vráti. Účasť na vrcholnom podujatí je pre ňu stále lákadlom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Brankár Pramuk ide po sezóne do HSC Suhr Aarau