Brankár Polaček zo spotu Niké: Penalta sa dá aj chytiť, nielen zle kopnúť

Brankár Martin Polaček.
Brankár Martin Polaček. (Autor: Niké)
Inzercia|11. júl 2024 o 23:00

Určite ste zaregistrovali spoty Niké, ktoré obleteli televízne obrazovky a ich hlavným motívom je penalta. Strelec stojí oproti brankárovi a obaja zvádzajú medzi sebou psychologický súboj, kto bude úspešnejší.

O celom spote sme sa rozprávali s jeho ústrednou postavou a stále aktívnym profesionálnym brankárom Martinom Polačekom.

Euro vyhrajú Španieli

Spot penalta je o tom, „kto z koho“. Či vyhrá mikrosúboj brankár alebo strelec. Tak je tomu aj v reálnom zápase. Všeobecne platí, že vo výhode je útočník a hovorí sa, že penalta sa nedá chytiť, iba zle kopnúť. Polaček však nesúhlasí.

„Ja si myslím, že to nie je pravda. Všetko, čo robí brankár pred penaltou, môže hráča zneistiť a má to na neho vplyv. Ak strelec zle kopne alebo prestrelí, je to veľká zásluha brankára.“

Nielen v samotnom spote, ale i v profesionálnom živote čelil množstvu penált. Aký má k nim postoj?

„Penalty mám rád, lebo brankár môže len zažiariť. Ak nechytí, nič sa nestane, ale ak uspeje, je za hrdinu,“ zamýšľa sa brankár, ktorý chytal Niké ligu za tri kluby – Slovan, Dunajskú Stredu a Liptovský Mikuláš.

Polaček pozorne sleduje aj prebiehajúci európsky šampionát. Z výkonov našich reprezentantov bol nadšený. „Každý zápas hrali so srdiečkom a nechali na ihrisku všetko. Klobúk dole pred nimi.“

Pridá aj tip na celkového víťaza turnaja: „Ja som od začiatku fandil Španielom, tak verím, že finále zvládnu a zdolajú Angličanov 2:1.“

Do reklamy sadol ako uliaty

V spotoch Niké už vystupovali viacerí poprední slovenskí športovci na čele s Petrou Vlhovou, no Martin Polaček sa do „penalty“, ako sa nové spoty nazývajú, dostal iným spôsobom.

„Už dlhšie sa popri mojej profesionálnej futbalovej kariére venujem aj modelingovému foteniu a predvádzaniu na móle. Prihlásil som sa do castingu a agentúra ma vybrala. Užíval som si natáčanie a cítil som sa, akoby som to robil už niekoľko rokov. Výsledok je super veľmi veľa známych mi písalo, že som tam dokonale sadol,“ pochválil sa Polaček.

Rodák z Prešova sa futbalom živí už viac ako 15 rokov. Má na konte aj jeden reprezentačný štart a počas svojej bohatej kariéry pôsobil okrem našej ligy aj v najvyšších súťažiach v Česku, Bulharsku či Poľsku. Práve u našich severných susedov strávil uplynulú sezónu, kde obliekal dres Sandecje Nowy Sacz.

Tipérske milióny vrcholia

S Eurom sa blíži ku koncu aj bonusová akcia Niké, Tipérske milióny. Dnes máš poslednú šancu sa do nich zapojiť. Je to jednoduché, kolo má tri dni a každý deň musíš mať vyhodnotený tiket podaný za 10 €.

V priemere si tipéri prišli na sympatických 14 €. Neváhaj, zapoj sa a fandi s podaným tiketom!

Nachádzate sa tu:
Domov»Blog»Brankár Polaček zo spotu Niké: Penalta sa dá aj chytiť, nielen zle kopnúť