Detve vychytal historický postup do štvrťfinále. Neviem, či ostávam, vraví Petrík

Brankár z Detvy - Roman Petrík. (ilustračná foto)
Brankár z Detvy - Roman Petrík. (ilustračná foto) (Autor: TASR)
SITA|3. apr 2019 o 16:06

Ešte v sezóne 2016/2017 chytal v tretej lige.

DETVA. Brankár Roman Petrík bol kľúčovou postavou Detvy pri historickom ťažení v najvyššej slovenskej súťaži.

Hráči Detvy stanovili nové klubové maximum ôsmim miestom v celkovom poradí Tisport ligy. Dvadsaťštyriročný gólman odchytal v základnej časti 32 zápasov, vo vyraďovacej fáze pridal deväť štartov.

Exceloval proti Novým Zámkom

"Sezónu hodnotím len pozitívne. Išli sme do nej s cieľom vyhnúť sa baráži a to vyšlo. Navyše sme v predkole vyradili Nové Zámky, čo bol silný súper a Detva sa prvýkrát dostala do play off, takže si myslím, že sezóna bola veľmi dobrá," zhodnotil Petrík svoju premiérovú sezónu v Detve pre portál hokejovysvet.sk. Vlani chytal za Skalicu v druhej najvyššej súťaži.

Exceloval najmä v predkole play off proti Novým Zámkom. Tím držal aj vo štvrťfinále proti Banskej Bystrici. "Chalani mi veľmi pomáhali a hlavne sme hrali so srdcom. Mal som veľa voľna, v sezóne chytal Saša Zalivin a ja som už naozaj chcel ísť do bránky," prezradil rodák zo Zvolena.

Dostať sa na konečné ôsme miesto nebolo pre Detvu jednoduché. "Najdôležitejší pri tejto ceste bol asi druhý zápas v Nových Zámkoch. Tam na nás nebol odpískaný faul a dostali sme vyrovnávajúci gól a šlo sa do predĺženia.

Vtedy sa ukázala sila tímu a vyhrali sme. To nás nakoplo a v ďalších zápasoch sme si verili. Hrali tímovo a obetavo. Základom bola aj super partia. Všetci sme si sadli a utvorili sme dobrý tím," povedal Petrík.

Predkolo play off, 1. zápas: MHC Nové Zámky - HC 07 Detva: fotogaléria

3.4.2019

Detvu položil gól v predĺžení

Jeho mužstvo trápilo vo štvrťfinále aj aktuálneho šampióna HC '05 iClinic Banská Bystrica, ktorému napokon podľahlo 1:4 na zápasy.

"V prvom domácom zápase, v predĺžení, sme išli do prečíslenia, ktoré sme nepremenili a hneď z toho šla do šance Banská Bystrica. Dala jediný gól zápasu. Keby ho vtedy dáme my, tak je 2:1 na zápasy pre nás.

Vtedy nás to asi aj trošku položilo v hlavách a potom to už bolo proti takému silnému súperovi veľmi náročné," spomínal gólman, ktorý ešte v sezóne 2016/2017 chytal aj v tretej lige za Rimavskú Sobotu.

Na snímke zľava Martin Šimon (Detva), Dávid Šoltés (Košice), brankár Roman Petrík (Detva).
Na snímke zľava Martin Šimon (Detva), Dávid Šoltés (Košice), brankár Roman Petrík (Detva). (Autor: TASR/Dušan Hein)

"Nemyslím si, že by chýbali v závere série proti Banskej Bystrici sily, aj keď sme mali za sebou sériu proti Novým Zámkom. Oni veľmi dobre bránili a my sme sa trápili v koncovke," dodal.

Čo bude ďalej, to ešte sám nevie. "Ešte neviem povedať, či ostávam. Na to je stále skoro. Musím sa stretnúť s majiteľom pánom Ľuptákom a potom uvidíme. Teraz budem chvíľu oddychovať, ale potom začnem trénovať a pripravovať sa na novú sezónu s Dávidom Primusom," uzavrel Roman Petrík.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Detve vychytal historický postup do štvrťfinále. Neviem, či ostávam, vraví Petrík