Brankár Budaj konečne vychytal výhru

Peter Budaj vychytal prvú výhru v sezóne.
Peter Budaj vychytal prvú výhru v sezóne. (Autor: Reuters)
TASR|22. okt 2008 o 10:44

Slovenskému brankárovi Petrovi Budajovi spadol víťazstvom jeho Colorada nad Los Angeles Kings (4:3) kameň zo srdca.

Denver. Vyhlásená jednotka tímu mala nevydarený úvod sezóny, keď v prvých troch vystúpeniach nedokázala priviesť mužstvo k víťazstvu, po prvej výhre v 4 zápasoch sa mu bude určite lepšie spávať.

Tobôž, keď mu na chrbát dýcha dvojka Andrew Raycroft. Ten síce góly tiež dostával, ale Colorado dvakrát vyhralo. Aby mal istejšiu pozíciu Budaj aj u trénera, potreboval zaznamenať v Los Angeles triumf. "Nevravím, že som stratil sebadôveru po nevydarených stretnutiach, ale dosiahnuť prvé víťazstvo je určitou úľavou. Spoluhráči ma podržali proti Kings a ja som zbytočne nepanikáril," pre denník Rocky Mountains News priznal Budaj, ktorý zvládol 26 z 29 pokusov od hráčov z mesta anjelov.

Budaj nezačal zápas práve najlepšie, prvý gól v sieti Avs išiel na jeho vrub. Nováčik Oscar Möller sa pokúsil o strelu z uhla a puk si našiel cestu medzi Budajovými betónmi za jeho chrbát. "Nemal som obavy o zápas. Mali sme pred sebou ešte veľa času obrátiť výsledok. Som rád, že ma moje mužstvo podržalo a v rozhodujúcich chvíľach zabrala aj ofenzíva. Opäť sme dali dosť gólov, čo je vždy dobré," konštatoval na margo priebehu slovenský gólman.

Účastník ZOH v Turíne v slovenskom drese po prvej svojej výhre verí v svetlú budúcnosť Avalanche v sezóne. "Nevravím, že som hral najlepšie v prvých troch dueloch, ale máme za sebou len 6 zápasov. Prvý triumf ma musí tešiť, Dúfam, že sa už teraz ako tím vydáme po víťaznej vlne a budeme čo najviac vyhrávať." Budaja pochválil napriek "poťagólu" aj tréner Tony Granato. "Peter chytal spoľahlivo. V prvej tretine mal niekoľko dôležitých zákrokov a s nimi nás udržal v hre."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Brankár Budaj konečne vychytal výhru