Brankár Belic za výkon v prvom polčase hromžil na celý tím

SITA|10. nov 2008 o 17:21

Slovenský brankár českého futbalového klubu FK Teplice Tomáš Belic síce dohrával stretnutie 13. kola Gambrinus ligy s Kladnom (1:1) obetavo s poraneným kolenom.

TEPLICE. Slovenský brankár českého futbalového klubu FK Teplice Tomáš Belic síce dohrával stretnutie 13. kola Gambrinus ligy s Kladnom (1:1) obetavo s poraneným kolenom, ale svoje mužstvo najmä v druhom polčase niekoľkokrát podržal. Duel v Kladne sa pritom preňho začal dosť nešťastne. Už v 4. min totiž podcenil vysoký center z rohového kopu domácich a Jaromír Šilhan ho hlavou aj s pomocou brvna prekonal. "Túto situáciu mohol riešiť lepšie," citoval v pondelok český denník Sport slová trénera Teplíc Jiřího Plíška. Kormidelník FK však dodal: "Belic nás drží nad vodou celú jeseň, takže bolo načase, aby mu spoluhráči teraz pomohli."

Belic síce pre internetovú stránku klubu priznal, že bod z Kladna je doslova vydreným, ale zároveň podotkol: "V druhom polčase sme mali šance a mohli sme pokojne aj vyhrať." Strážcu teplickej svätyne gól v jeho sieti mrzel ešte dlho po súboji: "Bola to chyba. Neviem, čo viac k tomu mám povedať. Horšie je však to, že prvý polčas sme totálne prespali," zdôraznil Belic. Tréner Jiří Plíšek pritvrdil: "Taký výkon nie je hodný Teplíc."

"Je pravda, že veľmi rýchly gól nás uspal. Vôbec sme sa nedostali do zápasu, všade sme boli neskoro. Cez polčasovú prestávku sme si v kabíne riadne vyčistili hlavy. Povedali sme si, že takto to ďalej nemôže ísť. Po zmene strán sme boli úplne iným mužstvom," podotkol skúsený gólman Belic, ktorý za riekou Morava v minulosti pôsobil aj v Brne a Vítkoviciach. Na Slovensku si obliekal dresy Trenčína, Dubnice nad Váhom, Žiliny, Trnavy, Nových Zámkov a Štúrova.

Nachádzate sa tu:
Domov