Konrád je po 112 dňoch späť. Po hrôzostrašnom zranení sa vrátil do brány

Branislav Konrád.
Branislav Konrád. (Autor: facebook/HC Olomouc)
Sportnet|24. dec 2021 o 09:50

Korčuľa ho zasiahla do oblasti krku, na ľad sa vrátil pred Vianocami.

OLOMOUC. Slovenský brankár Olomouca Branislav Konrád má nepríjemné spomienky na záver predsezónnej prípravy. Posledný zápas pred novou sezónou českej extraligy nedohral.

Sedem minút pred koncom ho nešťastne a nekontrolovateľne zasiahla do oblasti krku korčuľa Petra Koukala, útočníka Hradca Králové. Zápas po dohode oboch kapitánov predčasne ukončili.

Slováka na hráčskej lavici niekoľko minút zachraňovali zdravotníci. Zo štadióna ho odniesli na nosidlách. Hneď v noci absolvoval operáciu, len šťastím nebola zasiahnutá žiadna žila ani tepna.

Konrád si zo zápasu odniesol hlbokú ranu, v nemocnici mu zachraňovali kariéru. "Mám prerezané nejaké svaly v krku. Ten najdôležitejší, teda zdvíhač hlavy, mi v nemocnici zošili. Ďalej mám naštiepený stavec a zasiahnuté nervy, takže sčasti necítim rameno. Na pohyb to ale našťastie nemá vplyv," povedal na jeseň pre klubový web.

Týždeň pred sezónou prišiel Olomouc o brankársku jednotku. Našťastie, len na tri a pol mesiaca.

"Keď som hovoril lekárom, že ma bolí rameno, tak mi odvetili, že môžem byť rád, že je to ´len´ to. Keby som dostal zásah o centimeter nižšie, nemuselo ma bolieť vôbec nič, z čoho človeka mrazí. Nakoniec to teda dopadlo celkom dobre," dodal vtedy.

Na jeseň nosil nákrčník, absolvoval rehabilitácie, neskôr nastúpil do ľahších tréningov. Na ľad sa vrátil presne po 112 dňoch. Proti Českým Budějoviciam čelil 30 strelám, inkasoval iba raz, navyše v oslabení.

Podľa trénera Olomouca Jana Tomajka bol práve Konrád dôležitou postavou pri víťazstve: „Čo si myslím, že bolo dôležité, bol výkon Braňa Konráda, ktorý dnes zavrel bránu a pochytal šance, ktoré si súper vytvoril. To bol základ nášho víťazstva."

Súhlasil s ním aj tréner súpera: „Podal fantastický výkon. Po takom zranení je dobré vidieť Braňa späť. Sme radi, že je zdravý a blahoželáme súperovi k víťazstvu,“ povedal tréner Motoru České Budějovice Jaroslav Modrý.

Olomouc sa vďaka víťazstvu bodovo dotiahol práve na České Budějovice. Tie ostávajú o skóre na 10. mieste, Olomouc je tesne pod nimi.

Konrád bol jeden z hrdinov letnej olympijskej kvalifikácie, kde si Slováci vybojovali miestenku do Pekingu. V Bratislave odchytal všetky tri zápasy a dosiahol skvelé štatistiky: 1,35 inkasovaného gólu a úspešnosť zákrokov 92,31 %.

Skúsený gólman si v roku 2018 zachytal aj na zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu. Absolvoval tam dva zápasy, pričom v otváracom pomohol Slovákom k senzačnému obratu z 0:2 na 3:2 proti Olympijskému výberu Ruska, neskoršiemu víťazovi mužského turnaja.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Konrád je po 112 dňoch späť. Po hrôzostrašnom zranení sa vrátil do brány