Nudné etapy na Tour de France spestruje bývalý profesionál. Komentuje z motorky

Bradley Wiggins.
Bradley Wiggins. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|9. júl 2019 o 14:42

Komentuje, čo sa deje v pelotóne.

BRATISLAVA. Nuda, nuda, Sagan vyhrá, horská etapa, nuda. Pre niektorých fanúšikov vyzerajú etapy na Tour de France presne takto.

Najmä úvodné rovinaté etapy s výnimkou záverečného šprintu neponúkajú veľa zaujímavých momentov. Takže je to len presun cyklistov, ktorý trvá niekoľko hodín.

Televízia Eurosport však aj nudné etapy tento rok zatraktívnila. Priamo z pelotónu sa hlási s mikrofónom Bradley Wiggins, víťaz Tour de France z roku 2012.

Zbožňujem ťa, kričal na Francúza

Odkedy bývalý britský cyklista jazdí okolo cyklistov na motorke, z priameho prenosu je miestami šou.

Keď sa v pondelok v rámci tretej etapy presúval okolo cyklistov na konci pelotónu, vravel, aké je to pre nich náročné, pretože sa vietor neustále mení.

"Nik nemá chuť sa so mnou porozprávať," hovoril Wiggins.

Vzápätí však zbadal jazdca tímu Arkea Samsic.

"Zbožňujem ťa. Si mojím hrdinom. Como estas (Ako sa máš - pozn. red.)," kričal na Maxima Boueta. "Como estas je po španielsky, tento džentlmen hovorí po francúzsky. Je to miláčik Francúzov."

Bouet po etape povedal, že to bol najlepší moment dňa.

Wiggins komentuje aj faktické veci v pelotóne. V tímovej časovke vravel aj o chybách, ktoré niektoré tímy robili. Sám bol skvelým časovkárom a je olympijským víťazom z roku 2012.

Okrem diania v pelotóne si robieva aj žarty. Napríklad šéfa tímu Wanty-Goubert Hilaira Van der Schuerena prirovnal k postave Jabbu Huta z Hviezdnych vojen.

Vystriedajú ho Contador a Flecha

Jeho vstupy majú veľký ohlas medzi divákmi, ba dokonca aj medzi cyklistami.

"Tečú mi slzy od smiechu, keď sledujem Wigginsa na Eurosporte. Práve pre toto sa zrodil, teda okrem samotnej cyklistiky. Jeho príbehy na instagrame sú poklad. Nie je to len o zábave, má aj bezchybné postrehy," napísal na twitteri šprintér Mark Cavendish.

Wiggins však nebude komentovať celú Tour de France. V najbližších etapách divákov nebude sprevádzať.

"Tento týždeň tu nebudem, ale nechám vás v dobrých rukách Alberta Contadora a Juana Antonia Flechu. Vrátim sa neskôr v ďalších etapách. Bolo to skvelé. Uvidíme sa neskôr," lúčil sa.

Contador aj Flecha sú bývalí profesionáli. Contador patril medzi najlepších etapových jazdcov. Vlani bol komentátorom španielskeho Eurosportu.

Flecha pracuje pre Eurosport už dlhšie. Na veľkých podujatiach robí v cieli rozhovory s pretekármi.

Tour de France 2019
Tour de France 2019 (Autor: SME - Miro Mezei)
Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Nudné etapy na Tour de France spestruje bývalý profesionál. Komentuje z motorky