VIDEO: Nesporný kráľ ťažkej váhy. Oleksandr Usyk zdolal Tysona Furyho

Oleksandr Usyk zjednotil tituly ťažkej váhy.
Oleksandr Usyk zjednotil tituly ťažkej váhy. (Autor: REUTERS)
Dávid Lukáč|19. máj 2024 o 01:39

Dôležitým víťazstvom sa zapísal do histórie boxu.

RIJÁD. Ukrajinský boxer Oleksandr Usyk zjednotil všetky významné boxerské tituly a stal sa nesporným profesionálnym šampiónom ťažkej váhy.

V Saudskej Arábii zdolal Brita Tysona Furyho po dvanástich kolách na body. Jeden z rozhodcov videl vyhrať Furyho, zvyšní dvaja sa priklonili na Usykovú stranu. Ukrajinec vyhral v pomere 115-112, 114-115, 114-113.

Obaja boxerskí velikáni vstupovali do súboja bez prehry. Fury držal 35-zápasovú šnúru, počas ktorej nenašiel premožiteľa, Usyk vyhral 21 zápasov.

Fury prišiel o neporaziteľnosť

Britský obor bol držiteľom titulu organizácie WBC, zvyšné tituly IBF, WBO a IBO mal na konte Usyk. Po prvýkrát od roku 2000, kedy bol šampiónom ťažkej váhy Lennox Lewis, boli v hre všetky opasky najväčších svetových organizácii.

A zjednotiť sa ich podarilo Oleksandrovi Usykovi. V strhujúcom 12-kolovom zápase mal navrch a nakoniec sa tešil z veľkého víťazstva.

VIDEO: Tyson Fury vs Oleksandr Usyk (zostrih najlepších momentov)

Furymu sa darilo najmä v prvej polovici duelu. Dokázal boxovať na dlhú vzdialenosť a kontrovať pravým zdvihákom. V druhej časti súboja však prevzal opraty zápasu Usyk. V deviatom kole zasiahol Brita viacerými údermi a poslal ho do počítania.

Dlhé počítanie rozhodcu a záverečný gong nakoniec Furyho zachránili a zvyšné kolá odboxoval bez toho, aby sa dostal do problémov. Presnejší bol ale ukrajinský boxer, ktorý v závere diktoval tempo zápasu.

Keď Usykovi zdvihli ruku, bol dojatý. Bol to práve on, kto po viac ako dvoch dekádach zjednotil všetky významné tituly ťažkej váhy. Ešte však nemusí byť koniec, v zmluve je totiž zakotvená opcia na odvetu. Fury sa hneď v ringu nechal počuť, že by si prial odvetný zápas.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»VIDEO: Nesporný kráľ ťažkej váhy. Oleksandr Usyk zdolal Tysona Furyho