Ďalšia medaila pre Slovensko. Parastolní tenisti získali bronz

Boris Trávníček.
Boris Trávníček. (Autor: Roman Benický, SPV)
1. sep 2021 o 07:06 (aktualizované 1. sep 2021 o 12:32)

Prehrali s čínskou dvojicou.

PH Tokio 2020

parastolný tenis - tímová súťaž - semifinále:

TT4-5:

Cchao Ning-ning, Kuo Sing-jüan (Čína) - Boris Trávniček, Peter Mihálik (SR) 2:0

TT1:

Fabien Lamirault, Stephane Molliens (Fr.) - Martin Ludrovský, Ján Riapoš (SR) 2:0

TOKIO. Slovenskú medailovú zbierku na paralympijských hrách v Tokiu 2020 rozšírili stolní tenisti Boris Trávníček a Peter Mihálik.

V stredajšom semifinále súťaže družstiev kategórie TT4-5 prehrali s čínskou dvojicou Cchao Ning-ning, Kuo Sing-jüan 0:2 na zápasy a z Tokia si vezú bronz.

Trávníček a Mihálik mali istotu cenného kovu už po triumfe vo štvrťfinále, v ktorom vyradili tureckých reprezentantov Aliho a Abdullaha Öztürkovcov 2:1 na zápasy.

Predtým v osemfinále zdolali Aymana Kamala Zenatyho a Sameha Mohameda Salehu z Egypta 2:0.

Rovnako dopadli aj Martin Ludrovský s Jánom Riapošom v kategórii TT1-2, ktorí podľahli Francúzom Fabienovi Lamiraultovi a Stephaneovi Molliensovi taktiež 0:2. O 3. miesto sa v Tokiu nehrá.

"To hádam len ja dokážem prehrať takto rozohraný zápas," krútil neveriacky hlavou 23-ročný parastolný tenista, ktorého povzbudil jeho skúsenejší kolega. "Dnes nám jednoducho trochu chýbalo to, čo sme mali včera.

Oba zápasy sme mali super rozohrané, verili sme si, ale, žiaľ, nevyšlo to. Nepochybujem, že keby mal Boris viac skúseností, ten zápas isto vyhrá. Čo nevyšlo teraz, verím, že vyjde v Paríži," poznamenal Mihálik.

Hoci bolo na parastolných tenistoch vidieť veľké sklamanie, obaja dobre vedeli, že naprázdno z Tokia neodídu. "Bude to mrzieť dlho, ale, samozrejme, získať bronz je tiež super," dodal Trávníček.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Ďalšia medaila pre Slovensko. Parastolní tenisti získali bronz