Boltun o pästnej výmene: Pobili sme sa ako chlapi

Dávid Šoltés pri bránke Bystričanov. Do šance ho nepustil Dalibor Bortňák (vpravo).
Dávid Šoltés pri bránke Bystričanov. Do šance ho nepustil Dalibor Bortňák (vpravo). (Autor: sita)
Patrik Fotta|19. okt 2016 o 00:00

Hokejisti HC Košice dokonalým obratom odvrátili tretiu prehru v rade.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice dokonalým obratom vo včerajšom dohrávanom súboji Tipsport ligy odvrátili tretiu prehru v rade. Zverenci trénera Rostislava Čadu prehrávali už 0:2, no gólmi Nagya, Suju a Hričinu duel otočili.

Divákov zdvihla zo sedadiel aj pästná výmena medzi oceliarom Petrom Boltunom a Banskobystričanom Daliborom Bortňákom.

Nezačali dobre

Stretnutie sa pre Košičanov nezačalo dobre, keď do 17. minúty prvej tretiny prehrávali už 0:2 a hostia mali značnú streleckú prevahu. Zlom prišiel v polovici zápasu, keď v oslabení kapitán Nagy nekompromisnou strelou k tyčke zavelil k obratu.

Na začiatku tretej tretiny sa presadili najskôr Suja tečovanou strelou od modrej čiary a následne Hričina, ktorý si spoza bránky nakorčuľoval pred brankára hostí a zakončil. V 50. minúte sa potom pobili bývalí spoluhráči Boltun s Bortňákom a rozvášnili košické tribúny.

„Ťažko povedať, kto bol víťazom, to by musel povedať niekto iný. S Daliborom sa poznáme, dokonca sme hrali v jednom útoku, ale na ľade je to jedno. Mne sa páčilo, že aj keď sme sa pobili ako chlapi, tak sme si po zápase férovo podali ruky,“ povedal Peter Boltun.

Bortňák nevie, či súperovi uštedril ranu

Jeho súper v pästnej výmene zhodnotil celú situáciu s chladnou hlavou.

„Po buly ma trochu sekol a bitka potom vyplynula z hry. Myslím si, že to patrí k hokeju. Bolo to vyrovnané, viac sme sa točili, ale musím si to pozrieť zo záznamu, aby som to vedel lepšie zhodnotiť. Ja len viem, že ranu som nedostal, neviem, či jemu sa nejaká ušla,“ skonštatoval Dalibor Bortňák.

Košičania sa vďaka víťazstvu za tri body posunuli na druhé miesto o skóre práve pred Banskú Bystricu.

„Začiatok sme síce nemali najlepší, keď sme prehrávali 0:2. Prišlo dosť ľudí, ktorých sme potešili a myslím si, že v konečnom dôsledku to bol kvalitný zápas. My sme radi, že sa nám podarilo uhájiť doma tri body,“ uviedol Boltun.

Bartánus absolvuje vyšetrenie kolena

Za nepriaznivého stavu sa košickí hokejisti nevzdali a hoci ich súper prestrieľal v pomere 34:22, dokázali zápas otočiť.

„Nechceli sme si pripustiť, že by sme prehrali. Ďalej sme hrali svoju hru a zrazu nám padli góly. Ľudia ožili a sme radi, že to napokon dopadlo pre nás dobre,“ povedal Boltun.

Stretnutie nedohral útočník Marek Bartánus, ktorý sa v druhej tretine zápasu zranil.

„Naša situácia po zdravotnej stránke vyzerá už dlhodobo zle. Zajtra má operáciu Jirko Vašíček a pokiaľ všetko dobre pôjde, dostane sa späť do hry po novembrovej reprezentačnej prestávke. Marek Bartánus absolvuje vyšetrenie kolena, bližšie výsledky budeme mať neskôr. Verím, že nám veľmi pomôže príchod a štart Michela Miklíka v piatkovom zápase v Trenčíne,“ povedal po stretnutí tréner oceliarov Rostislav Čada.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Boltun o pästnej výmene: Pobili sme sa ako chlapi