Barteková v Larnake nepostúpila do finále. Zmeny, ktoré som urobila, fungujú, tvrdí

Danka Barteková bola po návrate z Kataru veľmi spokojná.
Danka Barteková bola po návrate z Kataru veľmi spokojná. (Autor: TASR)
TASR|30. apr 2017 o 15:56

Slovenka obsadila v kvalifikácii desiate miesto.

LARNAKA. Slovenská reprezentantka v streľbe z brokových zbraní Danka Barteková obsadila desiate miesto v skeete Svetového pohára v cyperskej Larnake.

Z triumfu sa tešila Číňanka Meng Wej s nástrelom 54 terčov vo finále, druhá bola Kimberly Rhodeová z USA (52) a tretia skončila Sutiya Jiewchaloemmitová z Thajska (41).

Barteková skončila v kvalifikácii s nástrelom 70 terčov a o jeden jej ušiel rozstrel o finále. "Dnes výkonom 70 terčov (24-23-23) som skončila v kvalifikácii nedeľňajšieho skeetu v cyperskej Larnake v rámci Svetového pohára v brokových zbraniach na desiatom mieste. Škoda, chýbal mi len jediný terč na rozstrel o finále," vyznala sa na sociálnej sieti facebook.

"Boli to náročné podmienky a netrafila som dva ľahké terče, ktoré by mi zaistili spomínané finále. Aj keď to nevyšlo, som vcelku spokojná. Je to pre mňa len začiatok tohtoročných 'veľkých' pretekov a potvrdenie, že zmeny, ktoré som tento rok urobila, fungujú. Budem sa tešiť na ďalšie preteky, najskôr na domácu Extraligu a potom medzinárodne preteky v Taliansku v polovici mája," dodala.

Ďalšie Slovenky Veronika Sýkorová a Andrea Stranovská obsadili v kvalifikácii 44. respektíve 53. miesto s výkonom 62 a 59 terčov.

Skeet žien:

1.Meng WejČína54
2.Kimberly RhodeováUSA52
3.Sutiya JiewchaloemmitováThajsko41
4.Simona ScocchettiováTaliansko30
5.Chiara CainerováTaliansko22
6.Dania Jo VizziováUSA15
10.Danka BartekováSR70*
44.Veronika SýkorováSR62*
53.Andrea StranovskáSR59*

* - v kvalifikácii

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Barteková v Larnake nepostúpila do finále. Zmeny, ktoré som urobila, fungujú, tvrdí