Produktívny Nagy drží palce tímu Európy

Ofenzívny ťahúň oceliarov. L. Nagy (v strede) vedie extraligovú produktivitu.
Ofenzívny ťahúň oceliarov. L. Nagy (v strede) vedie extraligovú produktivitu. (Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|29. sep 2016 o 00:00

Bol by rád, keby už niekto konečne porazil Kanadu.

KOŠICE. Kapitán HC Košice Ladislav Nagy je aktuálne s trinástimi bodmi najproduktívnejším hráčom celej extraligy.

Útočník s bohatými skúsenosťami z NHL dokazuje v každom zápase aký veľký je jeho prínos pre tím. Po očku sleduje aj Svetový pohár, ktorého sa v roku 2004 sám zúčastnil.

Slovenská hokejová reprezentácia mala v tom čase extrémne náročnú skupinu, v ktorej boli okrem neskoršieho víťaza Kanady aj tímy USA a Ruska.

„Bolo to neuveriteľné si na takomto turnaji zahrať. Človek síce nevedel ako sa na to pripraviť, keďže to bolo tesne pred začiatkom sezóny. Mali sme síce nejaké prípravné zápasy, ale nebolo to z našej strany ono. Hrajú tam najlepší hráči na svete v neskutočnej atmosfére a jednoznačne je to hokej najvyššej úrovne. Bol to pre mňa skvelý zážitok,“ povedal pre Korzár Ladislav Nagy.

Škoda zranenia Gáboríka

V súčasnosti sleduje 37-ročný útočník výkony tímu Európy, ktorý sa napriek všetkým prognózam prebojoval až do finále.

V drese Európy hrá niekoľko Slovákov, s ktorými bol pred dvanástimi rokmi na rovnakom fóre v jednom tíme.

„Boli tam vtedy Zdeno Chára aj Marián Hossa a myslím, že aj Majo Gáborík. Škoda, že práve Majo sa pred finále zranil, lebo hral vynikajúco, ale to aj ostatní chalani. Od začiatku ako porazili Američanov dostali sebavedomie a potom všetkých bili. Škoda, že prvý zápas s Kanadou prehrali, lebo to bolo otvorené. Nepozeral som ho naživo, ale videl som záznam. Mali tam šance na vyrovnanie, škoda, že im to nevyšlo. Držím im palce a želám im, nech porazia Kanadu, lebo dlho ich už nikto neporazil,“ skonštatoval Nagy.

Po návrate do extraligy sa mu mimoriadne darí v produktivite. V ôsmich dueloch našej najvyššej súťaže strelil košický odchovanec 6 gólov a na 7 prihrával.

Celkovo predvádzajú oceliari od začiatku sezóny atraktívny ofenzívny hokej, o čom svedčí aj najvyšší počet strelených gólov (35) spomedzi všetkých účastníkov Tipsport ligy.

„Mužstvu sa darí, hráme pekný hokej a hlavne hráme dobre v obrane, z čoho pramenia naše šance. Všetci chalani hrajú veľmi dobre. My sme si super sadli vo formácii s Gabim Spilarom a Kubom Sujom a navzájom sa dopĺňame. Je jedno, kto bude dávať góly, všetky päťky hrajú vynikajúco, takže zatiaľ je to dobré.“

Nebudú dávať každý zápas šesť gólov

Zverenci trénera Čadu majú v extralige nielen najlepší útok, ale aj obranu, ktorá je založená na dobre organizovanej hre.

„Tréner nám vraví, aby sme si viac dovolili pri hre jeden na jedného a máme v útoku trochu väčšiu voľnosť a aj preto nám to začalo padať. Už v prvých zápasoch sme mali veľa šancí, ale teraz sa nám to doslova rozsypalo. Dúfam, že nám to čo najdlhšie vydrží. Určite nebudeme dávať každý zápas šesť gólov, súperi sa na nás lepšie pripravia. No my budeme pokračovať v našej hre. Prvoradé však je, že hráme dobre v obrane a keď to klape tam, tak prídu aj šance v útoku,“ povedal košický kapitán.

Už v piatok cestujú hokejisti HC Košice na ľad aktuálneho majstra a pôjde jednoznačne o šláger kola, keďže sa stretne prvý a druhý tím tabuľky.

„Myslím si, že to bude vyrovnaný zápas. Budú rozhodovať detaily. My sa musíme sústrediť, pretože majú tam búrlivú atmosféru. Len čo sa niekto dotkne ich hráča, ľudia kričia a rozhodcovia sa môžu splašiť a hneď vylučovať. Musíme si dávať pozor práve na vylúčenia, lebo v poslednom čase máme strašne veľa vylúčených hráčov. Oni majú veľmi dobrú presilovku, takže sa toho musíme vyvarovať,“ skonštatoval Nagy.

TABUĽKA PRODUKTIVITY

1. Ladislav Nagy 13 (6+7)

2. Mathew Maione 12 (3+9)

3. Tibor Kutálek 11 (3+8)

4. Gabriel Spilár 10 (5+5)

5. Michal Krištof 10 (4+6)

6. Tomáš Surový 10 (3+7)

7. Jakub Suja    10 (3+7)

8. Pavel Klůhfek 8(4+4)

9. Maksim Matushkin 8 (4+4)

10. Patrik Koyš 8 (3+5)

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Produktívny Nagy drží palce tímu Európy