Bokroš: Hrať proti severoamerickým tímom, to je ako hrať proti mužom

Zľava: Hlavný tréner Ernest Bokroš, brankár Godla Denis a asistent trénera Norbert Javorčík.
Zľava: Hlavný tréner Ernest Bokroš, brankár Godla Denis a asistent trénera Norbert Javorčík. (Autor: SITA)
Sportnet|1. jan 2015 o 19:05

Naši mali na Silvestra večierku už o pol jedenástej, takže žiadny prípitok či oslavy.

Skúsený tréner Ernest Bokroš vedie slovenskú dvadsiatku na majstrovstvách sveta po štvrtý raz. Trikrát sa s tímom dostal do play off a raz, v roku 2013, hral v skupine o záchranu. Ak Slovensko vyhrá v dnešnom štvrťfinále s Českom, po šiestich rokoch sa dostane medzi štyroch najlepších.

Česi si na Slovákov veria, Pastrňák: Vybojujeme to spoločne


Zdá sa, že Česko je vo štvrťfinále prijateľným súperom. V generálke pred týmito MS ho Slovensko v príprave v Peterborough zdolalo 3:1. Alebo by ste radšej brali iný tím?

"Pre nás by boli prijateľnejší Rusi, ktorí hrajú viac individuálne. No súpera si nemôžeme vyberať. Rozhodne je to lepšie, akoby sme mali nastúpiť proti Kanade alebo Švédsku. S Čechmi sa dobre poznáme, naposledy sme sa stretli pred desiatimi dňami. Je to hrateľný súper."

V čom sú nebezpeční?

"Jednoznačne v útoku. Majú veľa individualít, ktoré dokážu skórovať. Či je to Vrána, Zdráhal, alebo Pastrňák, ktorý si už v Bostone vyskúšal NHL, i ďalší. V tomto smere majú viac strelcov ako my."

Vychádzali ste v taktike na štvrťfinálový duel z víťazného stretnutia v Peterborough?

"Príprava je príprava, toto bude iný zápas. Systém hry však zostáva. Hráči sa poznajú, vedia, čo môžu od súpera čakať. Na Čechov si veríme, očakávam vyrovnaný súboj. Máme silný tím, no musíme strieľať góly. Dôležité bude, ktoré mužstvo otvorí skóre, a aby sme hrali disciplinovane."

Slováci dosiaľ prehrali na MS 20 s Čechmi všetkých sedem zápasov. Naposledy vlani 1:4.

"Pamätám si na ten duel v Malmö, prehra nás odsunula na posledné miesto v základnej skupine a vo štvrťfinále sme potom narazili na víťaza druhej skupiny Švédsko. Vtedy sme nezachytili úvod zápasu, prvý gól sme dostali už v osemnáste sekunde a vo štvrtej minúte sme prehrávali 0:2. To sa potom prejavilo v celom zápase. Na to si musíme dať pozor. Možno je čas zmeniť nelichotivú štatistiku s Českom."

V poslednom stretnutí s Nemeckom vám vyšiel ťah so zaradením Róberta Lantošiho do prvého útoku k Martinovi Réwayovi a Petrovi Cehlárikovi. Zostanete pri tej zostave?

"Nebolo by rozumné

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Bokroš: Hrať proti severoamerickým tímom, to je ako hrať proti mužom